2019. február 19. 12:26 | forrás: Total Return

Irány Zürich

A svájci pénzügyi központban  bizonyíthatják szakmai rátermettségüket a Corvinus Egyetem fiatal befektetéselemzői Idén januárban, immáron 10. alkalommal rendezte meg a […]

A svájci pénzügyi központban  bizonyíthatják szakmai rátermettségüket a Corvinus Egyetem fiatal befektetéselemzői

Idén januárban, immáron 10. alkalommal rendezte meg a CFA Society Hungary a nemzetközi „Research Challenge” részvényelemzői verseny budapesti selejtezőjét. A rangos esemény fővédnöke az Aegon Alapkezelő volt.

 

CFA-ról dióhéjban

A CFA Society Hungary a világ egyik legnevesebb pénzügyi szervezetének hazai képviselője. A társaság magasan kvalifikált befektetéselemző szakemberek szakmai szervezete. Saját fejlesztésű képzésük a Chartered Financial Analyst® (CFA®) Program, világszerte az egyik legrangosabb képzésének számít a szakemberek körében.

 

A kihíváson a magas szintű pénzügyi képzést nyújtó hazai egyetemek (a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem) 3-5 fős csapatai vettek részt, akiknek a kiírás szerint egységesen a Duna House részvényével kapcsolatban kellett elkészíteniük egy elemzést.

“A részvényelemzés korántsem csupán a számokról és a DCF modellépítésről szól, hiszen a vállalat jövedelemtermelő képességét meghatározó narratíva megértése is ugyanolyan fontos az elemzők részéről.” – emelte ki a megmérettetés kapcsán Dr. Naffa Helena, aki az Aegon Alapkezelő vezető elemzőjeként díjazta a legjobb pályaműveket.

Az Aegon székházában megrendezett versenyen a csapatoknak szóban kellett megvédeniük a zsűri előtt korábban írásban leadott munkájukat.

2019 szakmailag legfelkészültebb csapatának a Budapesti Corvinus Egyetemről érkezett Wave Partners bizonyult, akik egy minden szakmai igényt kielégítő vételi ajánlást fogalmaztak meg a Duna House részvényére.

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

A Brexit világszerte csökkent a tőzsdei bevezetések száma.

Alig érkeznek EU-munkavállalók Nagy-Britanniába.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.