2018. július 02. 15:46 | forrás: Total Return

Jövedelmező befektetés, amit a magyarok többsége félvállról vesz

„Az egyik legnagyobb hozammal kecsegtető befektetési lehetőség, ami mindenki számára bármikor elérhető. Minimális befektetéssel is jelentős hozampotenciált kínál, államilag támogatott, […]

„Az egyik legnagyobb hozammal kecsegtető befektetési lehetőség, ami mindenki számára bármikor elérhető. Minimális befektetéssel is jelentős hozampotenciált kínál, államilag támogatott, ráadásul adómentes” 

– a legtöbben valószínűleg hosszas gondolkodás után sem találnák ki, hogy a fenti sorok az egészségünk megőrzéséről szólnak.

Szellemi- és fizikai teljesítőképességünk a legértékesebb “vagyontárgyunknak” tekinthető, amihez csak hozzájuthatunk életünk során. Sajnos az idő előrehaladtával ez is elkezd inflálódni.  

 

Pénzügyi érvek az egészségmegőrzés mellett

Pénzügyi és egészségi állapota ugyan nem feltétlenül áll egyenes arányban egymással, anyagias világunkban azonban egyre szorosabbá válik az összefüggés.  A 21. század ezen sajátosságát döntéseink meghozatalakor pedig – ha tetszik, ha nem – figyelembe kell vennünk.

 

Magasabb fizetést kaphat: Akár szellemi munkát, akár fizikai munkát végez egészségére mindenképpen szüksége lesz. Minél fittebb ugyanis fizikálisan és/vagy mentálisan, annál nagyobb teljesítményre lesz képes a saját szakterületén és annál magasabb bért várhat el cserébe a munkájáért. Többletjövedelemre tehet szert: Ha egészségesebben él az átlagnál – ami a hazai lesújtó adatoknak köszönhetően nem elérhetetlen célkitűzés– és teljesítőképessége is megfelelő, akkor bátran vállalhat egy mellékállást vagy alapíthat akár egy egyéni vállalkozást is, ahol részmunkaidőben többletjövedelemre tehet szert. Ez pedig jelentősen növelheti havi szabadon elkölthető jövedelme, vagy megtakarításainak összegét.

 

Kihozná megtakarításaiból a maximumot? Tanuljon a hollandok példájából és éljen aktív nyugdíjas életet!

 

Jobb közérzet, jobb lehetőségek, kevesebb hiba: Az egészséges elme és test velejárója a jobb közérzet is, ami sokkal többet segíthet a pénzügyi boldogulásában, mint azt az első pillantásra gondolná: nyitottabb szemmel lesz képes járni és könnyebben megtalálhatja a pénzügyi függetlenséghez szükséged lehetőségeket vagy piaci rést. A türelme is nagyobb lehet, ez pedig a karrierépítés során is kamatoztathatja busásan. Betegséggel töltött napok számának csökkenése: Ha jól működik az immunrendszere, akkor kevésbé lesz kitéve az intézményekben (munkahely, iskola, piac, stb.) terjedő betegségeknek és jelentősen csökkentheti a a betegállományban töltött napokszámát. Ez mindenképpen plusz pont lesz a munkáltató és a közvetlen felettes szemszögéből, ráadásul a haza vitt pénz sem csökkenegy esetleges hosszabban elhúzódó betegség alatt.

 

Kis lépés Önnek, nagy lépés jövőbeli jólétének

A rendszeres megtakarítási programokhoz hasonlóan egészségünk tudatos megőrzésénél is elhatározásból, stratégiából és kitartásból épül fel a siker.

 

Állami lehetőségek kiaknázása: Amíg a TBSZ számlák esetében az adómentesség és adókedvezmény, a nyugdíjmegtakarításoknál pedig az adójóváírás jelenti az állami támogatást, addig egészsége esetében az ingyenes szűrővizsgálatok kihasználásával tehet még többet jövőbeli jólétéért. Kis befektetéssel is sokat tehet a későbbi jólétért! Szánja rá az időt és a pénzt jövőbeli egészségére: mozogjon hetente több alkalommal a friss levegőn, vagy vásároljon egy fittneszbérletet. Ha komolyan veszi az egészségét, hosszútávon élete legjobb befektetésére tehet szert. Válassza itt is a minőséget: Egészségébe is csak minőségi elvárások mentén fektessen be. Pénzügyeihez hasonlóan itt is érdemes tapasztalt és elismert partnerrel együttműködnie, (személyi edző, orvos, fitneszgép, stb.) aki képes helyesen felmérni (egészségügyi) kockázatait és személyre szabott (edzés) tervet készíteni Önnek.

 

Annak ellenére, hogy blogbejegyzésünkben kizárólag a pénztárcáján keresztül vettük szemügyre az egészséges életmód hatásait, még számos olyan további előnnyel járhat tudatosan megőriznie az egészségét, ami sokkal fontosabb, mint a pénzügyi kérdések.  

 

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Katasztrófa, amit a brit EU-tagság megszűnési ügyében "a politika...

Számos cég tette már át központját Nagy-Britanniából Hollandiába.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.

4IG 2040 (-0,97 ) ANY 1355 (1,12 ) APPENINN 538 (-1,28 ) AutoWallis 177 (-3,80 ) CIGPANNONIA 413 (0,24 ) ENEFI 238 (1,71 ) ESTMEDIA 87 (-2,90 ) FUTURAQUA 45 (1,58 ) KONZUM 231 (7,44 ) MOL 3280 (-0,24 ) NORDTELEKOM 38 (0,26 ) OPUS 440 (0,80 ) ORMESTER 1270 (-0,78 ) OTP 11550 (1,32 ) OTT1 199 (-0,25 ) PLOTINUS 27000 (-12,90 ) RABA 1255 (0,40 ) RICHTER 5470 (0,27 ) WABERERS 1900 (3,83 ) ZWACK 17100 (-0,58 )