2018. február 06. 08:24 | forrás: Total Return

Többet szeretne megtakarítani a jövőben? Íme 9 tipp, ami segíthet!

„Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér” – így hangzik a régi magyar bölcsesség, ami napjainkban hasznosabb útmutatásnak bizonyulhat, mint valaha. […]

„Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér” – így hangzik a régi magyar bölcsesség, ami napjainkban hasznosabb útmutatásnak bizonyulhat, mint valaha. Évszázadokat megélt tanács már ez, melynek mondanivalója bárki számára egyszerűen megérthető, betartása viszont a legtöbb embernek nehézséget okoz. Sajnos ezt a megállapítást támasztják alá a hazai pénzügyi statisztikák is, melyek szerint a magyar lakosság jelentős része:

nem képes tudatosan kezelni a pénzügyeit, nem tud rendszeresen megtakarítani, nem rendelkezik egy váratlanul felmerülő kiadás költségeit (például: baleset, betegség) fedezni képes  biztonsági tartalékkal.

 

Egyszerűbb a megoldás, mint gondolná

A társadalom többsége meg van róla győződve, hogy a havi megtakarítás mértékét kizárólag a mindenkori fizetés összege határozza meg. Ez azonban féligazság, csupán az érme egyik oldala! Az Ön havi megtakarításának mértékét ugyanis nem csupán a bevételei, hanem a kiadásai is legalább annyira befolyásolják.

A sikerhez vezető út tehát az lehet, ha nemcsak bevételei növelésére törekszik a jövőben (mint azt a legtöbben teszik), hanem egyidejűleg kiadásait is megpróbálja csökkenteni.

A mai bejegyzésben 8 +1 olyan tippet olvashat el, amelyek betartásával sikeresen maximalizálhatja havi megtakarításai mértékét.

 

4 tipp, amivel növelheti a bevételeit

Váljon mellékállású szabadúszóvá: Fő állása mellett, kezdjen el heti 10 órában vállalkozni. Ha csak 3000 Ft-os óradíjjal számol, akkor is 120.000 Ft extra bevételre tehet szert havonta, amiből a kisadózó vállalkozások tételes adóját (KATA) választva csupán 25.000 Ft adókötelezettsége keletkezik. (így akár plusz 95.000 Ft-ot is megtakaríthat havi szinten) Tegyen szert speciális szaktudásra: Járjon utána milyen speciális szaktudásra lesz szükség az Ön szakterületén a jövőben és vágjon bele bátran a tanulásba. Jó választás lehet például egy néhány hónapos IT képzés, hiszen az informatikai tudás még inkább felértékelődik majd a jövőben. (ez fizetésemelést vagy akár egy jobb pozíciót is jelenthet Önnek) Járjon szakmai rendezvényekre: Fogjon néhány névjegykártyát és látogasson el szakmai rendezvényekre. Ismerkedjen, tanuljon és építse személyes márkáját. Ha szemfüles, akkor mindháromból kézzel fogható pénzügyi előnyt tud kovácsolni, akár rövid távon is. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy meghívót kapjon pénzügyi szakmai rendezvényeinkre!

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Hirdetés
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Nem volt túl jó hete Budapestnek

A BUX 36 770,93 ponton fejezte be a kereskedést, az előző heti...

Csak úgy repkedtek a mínuszok a hét utolsó napján

A geopolitikai és a kereskedelmi feszültségek éleződése miatt...

Befejezték a Richter gyógyszerének vizsgálatát

Az Esmya által esetlegesen okozott májkárosodásról van szó.