2019. május 17. 17:28 | forrás: Total Return

Túl szép, hogy igaz legyen…?

Mikor először olvastam a 2019. júniusában bevezetendő Nemzeti Kötvényről az a gondolatom támadt, mint mikor a kaliforniai Halál Völgyében jártam […]

Mikor először olvastam a 2019. júniusában bevezetendő Nemzeti Kötvényről az a gondolatom támadt, mint mikor a kaliforniai Halál Völgyében jártam az első amerikai telepesek nyomdokait követve. 45 fokos hőségben, nagyjából 50 kilométer autózás után egyszer csak egy üdítően csillogó patak folydogált az út szélén. Túl szép, hogy igaz legyen…

A természet nem ennyire barátságos és segítőkész, hogy egy forró, megpróbáltatásokkal teli nap után, a lovas szekereken nyugatra vándorló telepesek feltölthessék az ivóvízkészleteiket, és kellemesen lehűthessék magukat a friss patak vizében. A hely neve Bad Water (Rossz Víz), mivel azok a hajdani utazók, akik ittak a vízből mind meghaltak.

Több évtizedes befektetési tapasztalataim alapján, a pénzpiacok nem úgy működnek, hogy amikor a világon az emberek többsége magas hozamok után áhítozik, akkor hirtelen megjelenik a pénzügyi jó tündér és egy varázsütésre elérhetővé teszi a kockázatmentes, magas kamatokat.

Az első probléma, ami felmerül számomra az első grafikán látható, ami az EURHUF árfolyamát mutatja 2008 óta. Itt egyértelműen manifesztálódik a forint folyamatos gyengülése az euróval szemben, ami  számszerűsítve kb. évi 1.50%. Ha ez a trend folytatódik, és pillanatnyilag nincs olyan makrogazdasági folyamat ami azt megváltoztatná, akkor a beígért 5,46% ténylegesen máris 4% alatt van.

 

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Rontotta gazdasági növekedési előrejelzését a svájci kormány.

A legfrissebb mérőszámok szerint hétévi mélypontra lassult a brit gyáripar.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.