Lecsapott a vihar, fizetnek a biztosítók

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A hétvégi viharok nyomán egyes biztosítókhoz ezres nagyságrendű kárbejelentések is érkeztek, több tízmillió forintos - összesített - kárösszegekkel, közölték a biztosítók hétfő.

A Generali Biztosítóhoz közel 1000 bejelentés érkezett több mint 200 különböző településről, 80 millió forintot meghaladó értékben. A társaság a legtöbb bejelentést a főváros térségéből regisztrálta. A bejelentett események 99 százaléka viharkár, főként az épületek tetőszerkezetét rongálta meg a szél, cserepeket sodort le, tetőelemeket szakított le. Érkezett néhány bejelentés villámcsapás okozta kárról és tetőbeázásról is. A Generalinál az eddigi legnagyobb kárt egy Pest megyei cég jelentette, ahol a tetőszigetelést emelte meg a viharos szél, a kár értéke 5 millió forint.

Az Aegon Magyarországhoz hétfőn, a déli órákig 225 kárbejelentés érkezett. Az ügyfeleik által becsült kárösszeg mintegy 20 millió forint. Kiemelten károsult területet nem lehet meghatározni, az Aegonhoz az ország különböző területeiről érkeztek bejelentések.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz érkezett bejelentések száma meghaladta a 1500-at, az összesített kárérték pedig 45 millió forintot tesz ki eddig. A biztosító a hét közepéig további kárbejelentésekre számít, amelyeket gyorsított eljárásban dolgoznak fel.

Az Allianz Hungáriánál hétfő délig a bejelentett károk száma elérte az 500-at. A becsült kárérték pedig meghaladja a 32 millió forintot. Az ügyfelek kárbejelentései elsősorban a szél által lefújt tetőcserepekről és a tetőkre rádőlt nagyobb faágakról szóltak.

A K&H Biztosítóhoz hétfő délig 150 kárbejelentés érkezett az ország minden megyéjéből az elmúlt hétvége viharos időjárása miatt, háromszor annyi, mint a megelőző napokban; a szél fákat döntött ki, tetőket rongált meg.

Ezt olvasta már?

Hitelbiztosító: eddig megúsztuk, jöhet a neheze? »