Megéri nyálas fiúbandában énekelni?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A tinik kedvenc bandája, a One Direction, 2013-ban több, mint 49 millió fontot, közel 18,9 milliárd forintot gyűjtött össze az együttes legutóbbi beszámolója alapján - írja cikkében az Independent.

Ha jobban megnézzük ezt az összeget, akkor azt is ki tudjuk számolni, hogy a srácok egy perc alatt cirka 93 fontot, azaz 36 ezer forintot (387 forintos font árfolyammal) kerestek a múlt évben a világturnénak, a DVD-knek és a legújabb albumuknak köszönhetően.

Forrás: flickr.com

A 1D Media Ltd a banda tagjainak fejenként 5,6 millió fontot, vagyis több, mint kétmilliárd forintot fizetett ki tavaly. Egyébként a fent említett cégben mind az öt srácnak van tulajdona, és nem ez az egyetlen cég, amit közösen alapítottak.

A britek imádják őket

A bevételük több, mint 90 százalékát Nagy-Britanniában szerezték. A 49 millió fontba az Amerikában gyűjtött kis pénzüket még bele sem számolták. A One Direction bevétele, több mint duplájára nőtt 2012 óta, amikor még csak 18 millió fontot, közel hétmilliárd forintot sikerült nekik összehaknizniuk.

Ki ez a banda?

2010-ben brit X-Faktor hetedik szériájában harmadik helyezést értek el a srácok, és azóta sorra szerzik rajongóikat. A fiúbanda minden egyes tagja 14 millió fontos (6,5 milliárd forintos) vagyonnal büszkélkedhet, ami a Sunday Times fiatal (azaz 30 alatti) zenészeket összegző listájának a harmadik helyére volt elegendő.

Harmadik albumuk (Midnight Memories) tavaly novemberben jelent meg, és hat hét alatt négy millió példányt adtak el belőle, így ez lett a 2013-as év legkeresettebb albuma. Legutóbb megjelent daluk, a Steal My Girl, a brit TOP100-as zenei listán (Official Singles Charton) a harmadik helyig kúszott fel.

Ezt olvasta már?

Mérsékelt növekedést mutatnak a biztosítók bevételei »