-->

Megmérkőztek a legintelligensebb cégek

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Harmadik alkalommal került megrendezésre az "Év intelligens vállalata" verseny, melyen 22 vállalat, közel ezer munkavállalóval indult. A versenyen a feladat egyszerű: a vállalatot képviselő munkavállalóknak, két fordulóban a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérniük.

Több lépcsőben mérkőztek meg

Az első lépcső egy online teszt, amelyen a legjobb eredményt írókat kérik fel a második lépcsőben való részvételre. A második lépcső már a személyes jelenlétet igénylő, hivatalos „Mensa teszt”.

A verseny szervezői három kategóriában − kis-, közép- és nagyvállalat − osztottak díjat. Idén a kisvállalati kategória győztese a pénzügyi és telekommunikációs szférának, nemzetközi színtéren is szoftverfejlesztéssel bedolgozó Pilar Kft. lett.

Középvállalati kategóriában a Sigma Technology Kft. megvédte a tavalyi első díját, amely szintén nemzetközi szintérre szállít informatikai és mérnöki megoldásokat. A nagyvállalati kategóriában szintén címvédés történt, mégpedig a NOKIA részéről, akik 160 versenyzővel képviselték magukat a megmérettetésben.

Fontos a csapategység

A díjat a Mensa HungarIQa elnöke, Bogdán Richárd adta át, de felszólalt a Mensa világszervezet elnöke is, Balanyi Bibiána, aki elsőként tudta tavaly magyarként betölteni ezt a kiemelt pozíciót.

Rutai Gábor, a díj alapítója szerint a verseny jó csapatépítő alkalom, hiszen a versenyzők egyénileg írják meg a teszteket, de azok eredményével szervezetten, csapatként szerepelnek. A vállalatok által idén benevezett közel ezer munkavállaló közül 458 jutott be a második fordulóba, és közülük 293-man írtak 130 fölötti eredményt, amely azt jelenti, hogy intelligencia hányadosuk olyan magas, mint az emberiség legintelligensebb 2 százalékának. Hozzátette, hogy a díj közel áll ahhoz, hogy hamarosan külföldön is, többek között Nagy Britanniában is megrendezzék hamarosan a versenyt.

Borítókép: Strémen Judit / Mensa