Mindenki az olcsóbb törlesztőre hajt

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A folyamatos alapkamat csökkentés egyik hatása, hogy egyre kedvezőbb feltételekkel lehet hitelekhez, közte lakáshitelekhez jutni. A K&H tapasztalatai szerint az ügyfelek számára az utóbbi hónapokban ismert lett, hogy a jól fizető adósoknak is érdemes átnézni a hitelszerződésüket és kedvezőbb konstrukcióra váltani azt. A K&H törlesztéscsökkentő hitelre váltó ügyfelek évente átlagosan évi 150.000 forinttal kevesebb törlesztőt fizetnek - írja a bank közleményében.

Az alacsony kamatszint és a csökkenő THM kedvező környezetet biztosítanak az évekkel ezelőtt felvett hitelek kiváltásához. A K&H–nál ma már minden hatodik beadott hitelkérelem célja a meglévő hitel kiváltása egy alacsonyabb törlesztésű megoldásra. A K&H törlesztéscsökkentő hitelt felvevő ügyfelek átlagosan évi 150.000 forinttal kevesebb törlesztést fizetnek.

„A jól fizető adósok nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy nekik is érdemes felkeresni a bankokat, mert számukra is lehetnek kedvezőbb megoldások. Az utóbbi hónapok arról szóltak, hogy a jó adósokat kellett meggyőzni arról, ha évekkel ezelőtt felvettek egy hitelt, az nem azt jelenti, hogy annak lejártáig benne kell ragadniuk egy ma már elavult, számukra kedvezőtlen konstrukcióban” – mondta el dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

„A K&H törlesztéscsökkentő hitelt Budapesten és vidéki városokban is egyre többen keresik, többségében a meglévő forinthitelek kiváltására. Jellemző példa a törlesztőrészlet csökkenésére annak az ügyfélnek az ügylete, aki egy alföldi, városi ingatlanára még fennálló 7 millió forintos hitelét havi 21.000 forinttal kevesebb törlesztőrészlettel folytatja a K&H-nál, vagy az a budapesti belvárosi lakásra felvett, 10 millió forint feletti hitel, amelyiknél 18.000 forinttal lesz kevesebb a havi törlesztés változatlan futamidő mellett. Egyre többen választják azt a megoldást is, hogy a törlesztőrészlet változatlan marad, helyette a futamidő rövidül le. És a kettő kombinációjára is van lehetőség, mint például annál a Budapest környéki ingatlannál, ahol a 13,4 millió forintos hitelnél 28-ról 15 évre csökkentettük a futamidőt, de a havi törlesztőrészlet is csökkent, 135.000-ről 104.000 forintra. Ennél az ügyletnél az eredeti hitel kamata 11,35 százalék volt, ami 4,61 százalékra csökkent” – teszi hozzá dr. Bába Ágnes.

 

Ezt olvasta már?

Most érdemes diákhitelt felvenni »