Négy embertípus, akiket nem úszol meg az üzleti életben

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A kapcsolatépítés elsősorban nem az üzletszerzésről, sokkal inkább egymás segítéséről szól. Ez azt is jelenti, hogy először ismernünk kell egymást ahhoz, hogy bizalmi hálót szőhessünk belőle. De nem könnyű mindenkivel megtalálni azt a bizonyos közös hangot!

A szakértő 4 különböző személyiségtípust mutat be.

A törtető

Eredményorientált, gyors, a türelmetlen vezető típusa. Rendszeresen jár networking eseményekre, hogy új kapcsolatokra tegyen szert, és mindeközben saját hálózatát építve, sikeres vállalkozókkal találkozhasson. Őszintén hisz a céljaiban, nem riad meg a változásoktól.

A támogató

Általában nagyon pozitív, barátságos, a „boldog-szerencsés” vállalkozó típusa. Szereti a munkáját, nem riad vissza a záporozó feladatoktól sem. Gyakori résztvevője a különböző csapatépítő eseményeknek, szeret új embereket megismerni. Kreatív, nyitott személyiség, aki élvezi az új impulzusokat.

A gondoskodó

Nagyon türelmes, segítőkész, kedves személy. Nagyszerű hallgatóság! A feladataival nem kapkod, értékesebb számára, hogy minőségi időt töltsön munkatársaival, partnereivel. Szereti azokat az eseményeket, amelyeken meglévő és jövőbeni kapcsolatait elmélyítheti és megerősítheti. Ismeretségi hálóját a kölcsönös támogatás és a megbízhatóság jellemzi.

A körültekintő

Nagyon alapos, hatékony, feladatorientált személyiség. Szomjazza az információt és a tudást, viszont nehéz helyzetekben lassabban dönt, megfontolt, a tökéletességre törekszik. Rendkívül jó társalgási partner, számos téma szakértője. A hálózatépítő eseményekre rendszerint üzletszerzés céljából jár. Ennek egyik oka, hogy kényelmetlenül érzi magát olyan emberek körében, akik saját belátása szerint kevésbé önállóak.

„A networking azért több mint szimpla kapcsolatépítés, mert benne van a tudatosság, egymás kölcsönös  segítése, megértése, bizalmi ajánlások által, így egy sokkal mélyebb,  az élet bármely területén hasznossá váló ismeretség alakítható ki” – mondja Avidor András networking szakértő.

Ezt olvasta már?

Egyre több KKV számára alternatíva a tőzsde »