-->

Nem tudsz saját lakást venni? Mutatunk egy alternatív megoldást!

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Strukturális és kulturális változásokat mutatnak a számok a befektetési célú ingatlanvásárlások és így közvetve az albérletpiac tekintetében. Az egyre bővülő magán és intézményi ingatlanbefektetőkből kialakult új tulajdonosi réteg tudja csak követni a dinamikusan növekvő árakat, míg az otthonkeresők egyre nagyobb csoportjának kell megbarátkozni a lakásbérlés lehetőségével. Érdemes felkészülni a változásokra, és a saját tulajdonú ingatlanvásárlás helyett alternatív befektetési lehetőségeken is gondolkozni. A lakásalap segítségével találhatunk áthidaló megoldást - írja közelményében a Duna House.

Nagy változás Budapesten

A változó trend a budapesti ingatlanpiacon mutatkozik a legerősebben. A Duna House adatai alapján 2014 közepéig az első lakásukat vásárlók voltak jelen legnagyobb arányban a budapesti ingatlanpiacon, ezen év végétől azonban a befektetők aránya gyors emelkedésnek indult.

Ettől az időponttól kezdődően egyértelműen a befektetések dominálnak a fővárosban, a befektetési célú vásárlások aránya jelenleg eléri a 40 százalékot, és ezzel párhuzamosan a piaci bérlakások száma is növekedett.

A KSH adatai alapján a fővárosban 2017-ben már a háztartások 8,4 százaléka bérelte a lakását, miközben a saját tulajdonú ingatlanok aránya fokozatosan csökkent. Az árak emelkedésével a folyamat erősödésére számolnak a szakemberek, és így elindulhat a nyugati nagyvárosokban már megszokott albérleti kultúra kialakulása hazánkban is.

Van megoldás?

Az ingatlanpiac jelenlegi árai mellett saját lakást már vásárolni nem tudóknak alternatív befektetési megoldást nyújthatnak az ingatlanalapok, amelyek segítségével már jóval kisebb befektetési összeggel is részesülhetnek az ingatlanok bérleti hasznosításának növekvő eredményeiből.

A Magyarországon egyedülálló Lakás Ingatlanalap segítségével például befektetőtársainkkal közösen több mint félszáz lakásnak leszünk közvetve tulajdonosai, amelyek 90 százalék fölötti bérbeadási mutatóval termelik számunkra folyamatosan a bevételt. 

"Néhány éve könnyebb volt akár saját használatra, akár befektetésként ingatlant vásárolni, mostanra azonban egyre többeknek elérhetetlen cél ez, így az albérletek iránti kereslet fokozatos növekedésével számolhatunk" - nyilatkozta a Duna House Magyar Lakás Ingatlanalapot kezelő Impact Alapkezelő Zrt. ügyvezetője.

"Az ingatlanalap segítségével ezt a trendet a saját hasznukra tudjuk fordítani. Kisebb befektetési összeggel is csatlakozhatunk a bérbeadásból hasznot keresők táborához, ráadásul mindezt egyéni befektetéseknél kisebb kockázattal érhetjük el” - hangsúlyozta Czeiler-Fóris Angelika.

Kiemelt eredmények, nagy előnyök

„Ingatlanalapunk kiemelt eredményekkel rendelkezik, éves hozama a januári adatok alapján már 7,3 százalék, az alap által kezelt vagyon pedig meghaladja a 2,2 milliárd forintot.” 

A lakásalap típusú befektetésnél az egyedi ingatlanvásárláshoz képest nagy előnyt jelent a kockázatmegosztás, hiszen az ingatlanok különböző városok különböző pontjain találhatók, így kevésbé vannak kitéve az ingatlan és albérletpiac változásainak.

A nagy tételszámú ingatlanportfólió kezelése gazdaságosabb, mint az egyedi ingatlanoké, ráadásul profi szakértő csapat foglalkozik az ingatlanok üzemeltetésével, bérbeadásával, vagy a bérlők kezelésével. A lakásalap hozama nem csupán ingatlanhasznosításból, vagyis bérleti díjak bevételeiből áll.

Alkalmaznak többek között értéknövelő módszereket, vagyis gyengébb minőségű lakásokat felújítanak, esetleg újépítésűeket fejeznek be, de megfelelő méret esetén lehetőség nyílik saját ingatlanfejlesztésre is.

Az ingatlanalapról minden fontos információ megtalálható ezen a weboldalon.

Ezt olvasta már?

Csökkent az új családi házak értékesítése az Egyesült Államokban »

4IG 531 (0,76 ) ALTEO 792 (-2,70 ) ANY 1165 (-0,85 ) APPENINN 326 (-2,69 ) AutoWallis 81 (-0,25 ) CIGPANNONIA 324 (-0,31 ) DELTA 69 (-2,00 ) Duna House 306 (-0,65 ) EHEP 1520 (-1,94 ) FUTURAQUA 55 (0,55 ) GSPARK 3340 (-0,60 ) MASTERPLAST 810 (0,50 ) MOL 1575 (0,90 ) MTELEKOM 342 (-1,59 ) Megakran 4 (-4,55 ) NORDTELEKOM 21 (-1,40 ) NUTEX 20 (-1,47 ) OPUS 203 (-4,48 ) OTP 10040 (0,90 ) OTT1 136 (-6,85 ) PANNERGY 718 (-0,55 ) RICHTER 6565 (-1,72 ) SET Group 52 (-2,80 ) TAKAREK 450 (0,90 ) WABERERS 1180 (1,29 )