Nem vagyunk felkészülve a TTIP okozta változásokra?

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Iparszövetség a kis- és középvállalkozások bevonásával nemzeti szintű elemzéseket, egyeztetéseket javasol az Európai Unió és az Egyesült Államok között létrejövő transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerség (TTIP) hatásairól - mondta a Magyar Iparszövetség (OKISZ) elnöke.

Vadász György hangsúlyozta, hogy a magyar kis- és középvállalkozások még mindig le vannak maradva a fejlettebb uniós tagországokban működő versenytársaikkal szemben, a 2018-ra várható transzatlanti megállapodás pedig megfelelő információk hiányában tovább növelheti a lemaradásukat. Beszélni kellene arról, hogy a kis- és középvállalkozói szektor számára milyen felkészülést igényel a változó helyzet, hogyan alakulnak a vámszabályok és az adózás, amelyen belül az áfa kérdését kiemelten kell kezelni.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió között a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezetének létrehozásáról 2013 nyarán kezdődtek tárgyalások. A remélt szabadkereskedelmi övezetnek 820 millió lakója lesz, mindkét fél a vámok csökkentését, a kereskedelem fellendülését, a munkahelyek számának növekedését reméli a megállapodástól.

Ezt olvasta már?

Befejeződött a munkabiztonsági és egészségügyi projekt »