Ráharaptak a könyvekre a Wall Street-i farkasok

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 4 perc

Attól függetlenül, hogy mennyi időd lesz idén tavasszal, ha ezek a könyvek kerülnek a kezedbe, biztosan nem fogsz csalódni. A Business Insider összegyűjtötte, melyek könyveket olvassák az igazi ászok.

Dave Lutz, a Jones Trading kereskedelmi és stratégiai igazgatója híres arról, hogy szupergyors összefoglalókat készít, melyek arról szólnak, hogy a befektetőknél éppen mi a téma. Most összeállított egy szédítő listát, melyben bemutatja azokat a könyveket, amiket idén tavasszal a Wall Streeten is olvasni fognak. Közel 700 válasz alapján öntötte végleges formába az összeállítást.

Míg a Business Insider összeállítja a teljes listát, mi is megmutatjuk a kivonatot a 18 legtöbbször emlegetett könyvről, mellékelve egy rövid összefoglalót, ami az erősségüket emeli ki.

Olvasóink kedvéért utána néztünk annak is, hogy az egyes művek Magyarországon elérhetőek-e (és ha igen, mennyiért), valamint mikorra várható a megjelenésük.Forrás: HVG Könyvek

Elon Musk: Tesla, SpaceX és a fantasztikus jövő feltalálása

Szerző: Ashlee Vance

Leírás: Ashlee Vance veterán technológiai újságíró jóvoltából elsőként tekinthetünk be a Szilikon-völgy egyik rendkívüli és legvakmerőbb vállalkozójának az életébe. Így most először pillanthatunk be Musk családjának és barátainak az mindennapjaiba. A könyv végigkalauzol minket az úton, mely során Musk durva neveltetést élt meg Dél-Afrikában, majd feljutott az üzleti világ csúcsára.

HVG Kiadó: 4500 Ft

Forrás: Amazon.com

Originals: How Non-Conformists Move the World

(Rendkívüliek - Így mozgatják a világot a nem-konformisták)

Szerző: Adam Grant

Leírás: A Magyarországon az Adni és kapni című könyvéről ismert szerző új művéről Malcolm Gladwell (a New Yorker kanadai újságírója – a szerk.) a következőt írta: „A könyvet olvasva úgy éreztem, mintha ott ültem volna négyszemközt Adam Grant-tel, aki az egyik kedvenc gondolkodóm és éppen szíven azzal, hogy milyen csodálatosan újszerű módon látja a világot.”

Kiadó: Viking Books

 Forrás: Amazon.com

Superforecasting: The Art and Science of Prediction

(Szuperelőrejelzések: A jóslás művészete és tudományos háttere)

Szerzők: Philip Tetlock és Dan Gardner

Leírás: A tavaly Amerikában a legjobb gazdasági könyvnek járó díjat megnyerő műről azt tartják, hogy Daniel Kahneman Gyors és lassú gondolkodás című könyve óta a legfontosabb könyv. „A mű megtanítja nekünk, hogyan tanuljunk az elittől, hogyan érjünk el sikereket az előrejelzés terén (pl. Osama bin Laden likvidálása) vagy bukjunk el (mint a Disznó-öbölben) és olvashatunk interjúkat magas rangú döntéshozókkal is.

Kiadó: Crown

Forrás: Amazon.comThe Boys in the Boat

(Fiúk a fedélzeten)

Szerző: Daniel James Brown

Leírás: Lehetetlen küldetésnek indult, hogy egy favágók, hajógyári munkások és mezőgazdasági termelők fiaiból álló evezős csapat a washingtoni egyetem színeiben legyőzzék a keleti part elit csapatait és Nagy-Britanniában is sikereket érjenek el. Világhírűvé azonban az tette őket, hogy legyőzték Adolf Hitler híres evezős csapatát is.

Kiadó: Viking Books

Forrás: Bookline.hu

A Churchill tényező - Hogy csinál egy ember történelmet?

Szerző: Boris Johnson

Leírás: A laikus számára is könnyen érthető nyelven íródott a hagyományos életrajzokhoz képest, és azt állítja a középpontba, hogy milyen nehéz munka volt az USA-t a II. világháborúba beléptetni valamint milyen nehéz feladat volt Anglia védelme.

Akadémiai Kiadó: 4800 Ft

Forrás: Bookline.huA Wright fivérek - A repülés szerelmesei (előkészületben)

Szerző: David McCullough

Leírás: A kétszeres Pulitzer díjas szerző, David McCullogh feltárja Wilbur és Orville Wright, a hihetetlen bátorságról tanúságot tévő két testvér történetének hátterében álló eseményeket, azokét, akik megtanították a világot repülni.

Maxim Könyvkiadó: 2999 Ft (megjelenés: 2016. április 28.)

Forrás: Amazon.com

When Breath Becomes Air

(Amikor a lélegzet levegővé válik)

Szerző: Paul Kalanithi

Leírás: Az angol nyelven hazánkban is elérhető mű. A megindító, tökéletesen részletes memoár egy fiatal idegsebészről szól, akinél rákot diagnosztizálnak, és ezután arra keresi a választ: „Miért is érdemes élnünk?”

Kiadó: Penguin

Forrás: Amazon.com

Resilience: Hard-Won Wisdom for Living a Better Life

(Rugalmasság: Nehezen megszerezhető bölcsesség a jobb élet eléréséhez)

Szerző: Eric Greitens

Leírás: A Navy SEAL bestseller szerzője, Eric Greitens humanitárius mesterműve minden elsöprő bölcsességeivel megváltoztatják az életedet.

Kiadó: Houghton Mifflin Harcourt

Forrás: Bookline.huA pénzvilág urai - Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot

Szerző: Liaquat Ahamed

Leírás: A mai viszonyok közepette, egy újabb pénzpiaci krízist követően különösen tanulságos annak a négy férfinak a portréja, akiknek a történelmileg különösen fontos 1920-as gazdasági világválságban közvetlen szerepük volt. Betekintést nyerhetünk, hogy éltek és tevékenykedtek jegybankok első számú vezetőiként és ezzel hogyan változtatták meg az egész XX. századot.

Corvina Kiadó: 3990 Ft

Oldalak: 1 2

Ezt olvasta már?

Lista készül a megbízhatatlan vállalatokról »