Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A június 15-én életbe lépett nyári menetrend első hétvégéjén 33 ezren, 27,5 százalékkal többen utaztak a Balatonhoz vonattal, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a MÁV-Start Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az első nyári hétvégén - június 14-16. között - a Balaton déli partját 22 ezren, míg az északit 11 ezren választották úti célnak. A MÁV-Start adatai szerint a nyári szezon első hétvégéjén országosan mintegy 595 ezer utazáshoz váltottak menetjegyet vagy bérletet, ami összességében 5 százalékos utasszám-növekedést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A legtöbben, 246 ezren pénteken vették igénybe a vasúttársaság szolgáltatását, szombaton és vasárnap is 178 ezren utaztak vonattal.

Bérletből 5 százalékkal, menetjegyből pedig 4,5 százalékkal fogyott több a tavalyi első nyári hétvégéhez képest. A MÁV-Start közölte, egyre több utas választja a menetjegyek megvételének legkényelmesebb módját, az online vagy a Vonatinfó alkalmazáson keresztüli jegyvásárlást. Az utasok 55 százaléka pénztárban váltotta meg a menetjegyét, a felárat, 45 százalékuk a Vonatinfóval, online, automatából vagy fedélzeten vásárolta meg a jegyet - tájékoztatott a MÁV-Start Zrt.

Ezt olvasta már?

Százmilliárdos bevételtől esik el az olasz turizmus »