Nagy sikere lehet majd az új befektetési lehetőségnek

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A hazai és nemzetközi befektetők körében egyik legnépszerűbb befektetési alap kategória, a vegyes alapok egy új generációját kínálja a K&H. A K&H 3az1-ben óvatos alap és a K&H 3az1-ben dinamikus alap nemcsak - a hagyományos vegyes alapokra jellemzően - többféle befektetési eszközt magába foglaló portfóliót nyújt, hanem ezen túllépve három befektetési stratégiát ötvöz egyszerre a biztonság, a piaci lehetőségek kiaknázása és a hosszú távú befektetői cél elérése érdekében - olvasható a közleményben.

Töretlen a vegyes alapok sikere, amit jól mutat, hogy tavaly 31,9 százalékkal nőtt az ilyen befektetési alapokban kezelt vagyon, így a részvényalapok (32,1 százalék) után a második legnagyobb növekedést produkálta a kategória Magyarországon.

”A vegyes alapok népszerűsége nemcsak itthon, de nemzetközi szinten is megfigyelhető, köszönhetően annak, hogy egyre több lakossági befektető keres kényelmes, hosszú távú alternatívát megtakarításainak. Egyre többen mondják azt, hogy nem akarnak heti vagy akár csak havi szinten foglalkozni befektetésükkel, ezért inkább rábízzák azt a szakemberekre. Most számukra kínáljuk a vegyes alapok nemzetközi szinten is újdonságnak számító új generációját” - tájékoztatott a hazai befektetési alap újdonságról Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Mik az előnyei?

A vegyes alapok lényege, hogy egy adott befektetési stratégia mentén többféle - részvény, kötvény, pénzpiaci - eszközt kombinálnak, így önmagukban egy portfóliót jelentenek. Ezen túllépve, a vegyes alapok új, most megjelenő generációja három befektetési stratégiát kombinál egyetlen alapban.

„A februárban megjelenő K&H 3az1-ben óvatos alap és a K&H 3az1-ben dinamikus alap, nevéhez híven, három - egy hosszú távú célt, egy biztonságot és egy pillanatnyi piaci növekedési lehetőséget figyelő - stratégiát ötvöz egyszerre. Ezt a gyakorlatban úgy lehet elképzelni, mintha egy önvezető autóval utaznánk, ahol a GPS figyeli az útvonalat, a szenzorok gondoskodnak a biztonságos közlekedésről, az automata váltó pedig folyamatosan az aktuális forgalmi helyzethez igazítja a jármű optimális haladását” – részletezte az újdonság működését Zobor Zsuzsanna.

Három az egyben

A három stratégia együttes alkalmazása mögött az a tavaly közgazdasági Nobel-díjjal is értékelt viselkedés-közgazdaságtani megfigyelés áll, hogy ugyanakkora mértékű veszteséget nagyobbnak érzünk, mint hasonló mértékű nyereséget. Így sok befektetőt a lehetséges piaci esés miatti félelme tart távol az emelkedő árfolyamok esetében elérhető nyereségtől.

A 3az1-ben megközelítés ezért csökkenti az átmeneti veszteségek mértékét, miközben rugalmasabban reagál a különböző piaci helyzetekre és hosszú távon kisimítja a három különböző stratégia szélsőségeit.

„A vegyes alapok új generációjának megjelenése máris kedvező fogadtatásban részesült a hazai befektetők részéről, hiszen egy hét alatt több mint 1,6 milliárd forint jegyzés történt a két alapban” – tájékoztatott a befektetési szakember. 

Hirdetés
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Hirdetés
Befektetés

Még mindig erős a befektetői bizalom az ingatlanpiacon

A növekvő hitelfelvételi hajlandóság és az otthonteremtési kedvezmények...

A licitálás tovább nyomja felfelé az ingatlanárakat

Egyes ingatlantípusoknál az alku helyett már licitálnak a lakásvásárlók.

Itt egy álkriptodevizából finanszírozott álbefektetés

A kockázatokra szerették volna felhívni a figyelmet.

Ezt olvasta már?

Még mindig erős a befektetői bizalom az ingatlanpiacon »