Nem tudsz saját lakást venni? Mutatunk egy alternatív megoldást!

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Strukturális és kulturális változásokat mutatnak a számok a befektetési célú ingatlanvásárlások és így közvetve az albérletpiac tekintetében. Az egyre bővülő magán és intézményi ingatlanbefektetőkből kialakult új tulajdonosi réteg tudja csak követni a dinamikusan növekvő árakat, míg az otthonkeresők egyre nagyobb csoportjának kell megbarátkozni a lakásbérlés lehetőségével. Érdemes felkészülni a változásokra, és a saját tulajdonú ingatlanvásárlás helyett alternatív befektetési lehetőségeken is gondolkozni. A lakásalap segítségével találhatunk áthidaló megoldást - írja közelményében a Duna House.

Nagy változás Budapesten

A változó trend a budapesti ingatlanpiacon mutatkozik a legerősebben. A Duna House adatai alapján 2014 közepéig az első lakásukat vásárlók voltak jelen legnagyobb arányban a budapesti ingatlanpiacon, ezen év végétől azonban a befektetők aránya gyors emelkedésnek indult.

Ettől az időponttól kezdődően egyértelműen a befektetések dominálnak a fővárosban, a befektetési célú vásárlások aránya jelenleg eléri a 40 százalékot, és ezzel párhuzamosan a piaci bérlakások száma is növekedett.

A KSH adatai alapján a fővárosban 2017-ben már a háztartások 8,4 százaléka bérelte a lakását, miközben a saját tulajdonú ingatlanok aránya fokozatosan csökkent. Az árak emelkedésével a folyamat erősödésére számolnak a szakemberek, és így elindulhat a nyugati nagyvárosokban már megszokott albérleti kultúra kialakulása hazánkban is.

Van megoldás?

Az ingatlanpiac jelenlegi árai mellett saját lakást már vásárolni nem tudóknak alternatív befektetési megoldást nyújthatnak az ingatlanalapok, amelyek segítségével már jóval kisebb befektetési összeggel is részesülhetnek az ingatlanok bérleti hasznosításának növekvő eredményeiből.

A Magyarországon egyedülálló Lakás Ingatlanalap segítségével például befektetőtársainkkal közösen több mint félszáz lakásnak leszünk közvetve tulajdonosai, amelyek 90 százalék fölötti bérbeadási mutatóval termelik számunkra folyamatosan a bevételt. 

"Néhány éve könnyebb volt akár saját használatra, akár befektetésként ingatlant vásárolni, mostanra azonban egyre többeknek elérhetetlen cél ez, így az albérletek iránti kereslet fokozatos növekedésével számolhatunk" - nyilatkozta a Duna House Magyar Lakás Ingatlanalapot kezelő Impact Alapkezelő Zrt. ügyvezetője.

"Az ingatlanalap segítségével ezt a trendet a saját hasznukra tudjuk fordítani. Kisebb befektetési összeggel is csatlakozhatunk a bérbeadásból hasznot keresők táborához, ráadásul mindezt egyéni befektetéseknél kisebb kockázattal érhetjük el” - hangsúlyozta Czeiler-Fóris Angelika.

Kiemelt eredmények, nagy előnyök

„Ingatlanalapunk kiemelt eredményekkel rendelkezik, éves hozama a januári adatok alapján már 7,3 százalék, az alap által kezelt vagyon pedig meghaladja a 2,2 milliárd forintot.” 

A lakásalap típusú befektetésnél az egyedi ingatlanvásárláshoz képest nagy előnyt jelent a kockázatmegosztás, hiszen az ingatlanok különböző városok különböző pontjain találhatók, így kevésbé vannak kitéve az ingatlan és albérletpiac változásainak.

A nagy tételszámú ingatlanportfólió kezelése gazdaságosabb, mint az egyedi ingatlanoké, ráadásul profi szakértő csapat foglalkozik az ingatlanok üzemeltetésével, bérbeadásával, vagy a bérlők kezelésével. A lakásalap hozama nem csupán ingatlanhasznosításból, vagyis bérleti díjak bevételeiből áll.

Alkalmaznak többek között értéknövelő módszereket, vagyis gyengébb minőségű lakásokat felújítanak, esetleg újépítésűeket fejeznek be, de megfelelő méret esetén lehetőség nyílik saját ingatlanfejlesztésre is.

Az ingatlanalapról minden fontos információ megtalálható ezen a weboldalon.

Hirdetés
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Hirdetés
Befektetés

Még mindig erős a befektetői bizalom az ingatlanpiacon

A növekvő hitelfelvételi hajlandóság és az otthonteremtési kedvezmények...

A licitálás tovább nyomja felfelé az ingatlanárakat

Egyes ingatlantípusoknál az alku helyett már licitálnak a lakásvásárlók.

Itt egy álkriptodevizából finanszírozott álbefektetés

A kockázatokra szerették volna felhívni a figyelmet.

Ezt olvasta már?

A felújítandó lakások szinte senkit sem érdekelnek »

4IG 3440 (0,58 ) ALTEO 720 (0,70 ) ALTERA 785 (1,95 ) ANY 1435 (0,70 ) APPENINN 666 (0,15 ) BIF 1920 (1,05 ) CIGPANNONIA 458 (1,78 ) EHEP 1000 (19,76 ) ELMU 27200 (0,74 ) FHB 591 (-4,52 ) FUTURAQUA 56 (-0,36 ) KONZUM 3180 (-0,62 ) MASTERPLAST 600 (0,84 ) MOL 2698 (-0,15 ) MTELEKOM 420 (0,24 ) NORDTELEKOM 45 (-0,66 ) OPUS 706 (-0,56 ) ORMESTER 1520 (19,69 ) OTP 10630 (1,72 ) OTT1 289 (0,70 ) PANNERGY 738 (1,10 ) RICHTER 5540 (-0,98 ) SET Group 271 (-3,90 ) ZWACK 17250 (-1,15 )