Piacon az új ingatlanos befektetési termék

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Duna House Cégcsoport tagjaként az Impact Alapkezelő Zrt. által forgalmazott befektetési alap, a Magyar Nemzeti Bank engedélye alapján 2018 január elsejétől Duna House Magyar Lakás Ingatlanalap néven vásárolható/értékesíthető - tájékoztatott az alapkezelő közleményében. Az új elnevezés mellett a forgalmazók köre is bővült az idei évben, így az alap már az országos hálózattal rendelkező MKB Bank fiókjaiban is megvásárolható. A Duna House Magyar Lakás Ingatlanalap a tavalyi évet 7,05 százalékos hozammal zárta, az alap által kezelt vagyon értéke közel 2,15 milliárd forint volt.

„A lakás ingatlanalapunk tavalyi évi eredményeivel az egyik legjobban teljesítő ingatlanalap volt a hazai piacon, amire nagyon büszkék vagyunk. Az új névvel szeretnénk megerősíteni az alap Duna House cégcsoporthoz való tartozását, a kibővített forgalmazói körrel pedig új országos szintre emeljük az értékesítést” – nyilatkozta Czeiler-Fóris Angelika, az Impact Alapkezelő Zrt. ügyvezetője a bejelentéssel kapcsolatban.

„Az MKB Bank Zrt.-vel kötött megállapodásunknak köszönhetően immár országos szinten elérhető nyílt végű befektetési alapunk, így befektetőink egyszerűen csatlakozhatnak a folyamatosan növekvő hazai lakóingatlan piac hozamaiból való részesedéshez.”

Egyedi portfolió, növekvő kezelt vagyon

A Duna House Magyar Lakás Ingatlanalap ezen a néven január elsejétől kerül forgalomba a korábbi Impact Lakóingatlan Befektetési Alap megnevezés megszűnésével egyidejűleg. Az alap 2016-ban indult Magyarország első nyilvános, nyílt végű lakóingatlan befektetési alapjaként. Az ingatlanalap a hazai piacon egyedülálló módon túlnyomó többségben lakóingatlanokat tartalmazó ingatlanportfoliót kezel.

Az alap tavalyi hozama 7,05 százalék volt, az ingatlanportfolió jelenleg 53 ingatlant tartalmaz, az alap nettó eszközértéke 2 144 502 546 forint, a befektetési jegy árfolyama pedig 11 199,2654161 forint darabonként. Az alap forgalmazói a Concorde Értékpapír Zrt, a Random Capital Zrt és az MKB Bank Zrt.

Az alap abból a szempontból is egyedi, hogy az ingatlanportfóliót kitevő lakások (a legfontosabb paraméterekkel, többek között címmel, fényképekkel és bérbeadottsági adatokkal) bárki számára megtekinthetőek a lakasalap.hu oldalon, ahol feltüntetésre kerülnek a legfrissebb értékbecslési értékek is, amin a lakásalap a könyveiben nyilvántartja az adott lakásokat.

Az ingatlanalap célkitűzése ezzel, hogy a potenciális befektetők ne egy homályos, misztikus és bonyolult terméket lássanak, hanem tudják pontosan, hogy mibe fektetnek és megtudjanak győződni maguk is, hogy az ingatlanok nem túlértékeltek az alapban - írják a közleményben.

Az ingatlanalap azon lakossági ügyfelek és a kisbefektetők számára ideális, akik kis összeg, akár pár tízezer forint befektetésével is részesedni szeretnének a lakóingatlan piac hozamaiból, vagy akár nagyobb összeggel is beszállnának, de ezt szakértőkre bíznák.

A lakásalap hozama nem csupán ingatlanhasznosításból, vagyis bérleti díjak bevételeiből áll. Alkalmaznak többek között értéknövelő módszereket, vagyis gyengébb minőségű lakásokat felújítanak, esetleg újépítésűeket fejeznek be, de megfelelő méret esetén lehetőség nyílik saját ingatlanfejlesztésre is.

Hirdetés
Brexit

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Hirdetés
Befektetés

Szilárdtest-akkumulátor fejlesztőbe invesztál a VW

A Volkswagen konszern 100 millió dollárt fektet a szilárdest-akkumulátor...

Félmilliárd dollárt fektet a Google a kínai JD.com-ba

A Google 550 millió dollárt fektet be Kína második legnagyobb online...

Turbulenciákat okoz a protekcionizmus

A külföldre irányuló befektetések a múlt évben 23 százalékkal estek.

Ezt olvasta már?

Szolid derű uralja naphosszat a börzét »