Vétek lenne nem a BUX-ba fektetni

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nyaralás ide, uborkaszezon oda, a BUX augusztusban úgy szárnyra kapott, hogy innen már akár egyenes út vezethet a 40 ezres álomhatárig. A kedvező gazdasági kilátások és értékeltségi szint mellett ezért vétek lenne kihagyni a hazai tőzsdét a portfólióból - tanácsolja a K&H, a legnagyobb vagyonnal rendelkező hazai indexkövető alap, a K&H navigátor alap kibocsátója.  

A hazai tőzsdeindex az elmúlt egy hónapban 32 ezer pontról 38 ezer fölé szárnyalt. Az igen látványos növekedés több mint 90 százaléka az OTP-MOL-Richter hármasnak köszönhető, míg a fennmaradó rész az ANY Biztonsági Nyomda-Graphisoft Park SE-OPIMUS trió érdeme, hiszen a kis indexsúly ellenére is több mint 400 ponttal emelte az indexet.

Mesterhármas: növekvő gazdaság, több profit, magasabb index

A második negyedéves régiós GDP adatok alapján országtól függően 3-5 százalék között mozgott a gazdaság bővülése, emellett itthon a kedvező fogyasztási és foglalkoztatási adatok, a hitelbővülés és a pozitív ingatlanpiaci trend is támogatja a további növekedést.

„A kedvező hazai és régiós makrogazdasági környezet miatt nem meglepő, hogy a féléves gyorsjelentési szezonban újból felfelé módosultak a vezető papírokra vonatkozó vételi és a célárak is. Emellett a részvénypapírok értékeltségét jelző árfolyam/nyereség mutató (P/E) is kedvezőbb lett: a BUX index 11,5-es szorzóval forog, ami látványosan olcsóbb, mint a legtöbb régiós, vagy feltörekvő piaci tőzsde (12-13)” – mondta el Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.

Hol a plafon?

„Mivel az elemzők folyamatosan emelik az idei és következő évre várt vállalati profitokat, és a jelenleg 2018-ra várható profitszinttel (3300 forint) és 12-es P/E szorzóval már közel 40 ezres index érték adódik, ezért a következő egy évben könnyen elérhetjük a 40 ezres álomhatárt. Ez pedig újabb kétszámjegyű hozamot eredményezhet egy éves időtávon” – hívta fel a figyelmet Kovács Mátyás.

„Mivel idén még nem láttunk korrekciót a részvénypiacokon, a befektetőknek érdemes lehet az eddig elért hozam (BUX +18%) egy részét zsebre tenni. Egy egészséges portfolióban azonban mindig kell részvényt tartani, amiből ilyen kedvező kilátások és árazás mellett a hazai papírok nem hiányozhatnak. A lényeg, hogy ne maradjunk le a folytatódó emelkedésről” – javasolja a befektetési szakember.

Hirdetés
Brexit

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Hirdetés
Befektetés

Szilárdtest-akkumulátor fejlesztőbe invesztál a VW

A Volkswagen konszern 100 millió dollárt fektet a szilárdest-akkumulátor...

Félmilliárd dollárt fektet a Google a kínai JD.com-ba

A Google 550 millió dollárt fektet be Kína második legnagyobb online...

Turbulenciákat okoz a protekcionizmus

A külföldre irányuló befektetések a múlt évben 23 százalékkal estek.

Ezt olvasta már?

Nem volt mindenki happy New Yorkban-ban »