A Balaton északi vagy a déli partja vonzóbb?

| forrás:
TF-információ

Hajlamosak vagyunk kőbe vésett értékítéletet feltételezni, pedig még az ingatlanpiac is ingadozik. Pár éve a Balaton déli partját árazták magasabbra a befektetők, most az északi parti ingatlanok érnek többet. Ön szerint melyik part vonzóbb, az északi vagy a déli? Szavazzon!

Északi Nem kérdés, hogy a patinásabb, északi oldal a vonzóbb. Hol volt még Siófok, mikor már Füreden mulattak. De nem csak a múlt, hanem a klíma is az északi part mellett szól. A hegyektől övezett Észak mediterrán hangulata semmivel össze nem téveszthető bájt kölcsönöz a partnak. A borokról már nem is szólva, ami pótolhatatlan vonzereje az északi oldalnak. Pláne, hogy itt még a víz is mélyebb, mely nem csak a hajósoknak előnyös, de az úszóknak is vonzó. Csak valami félreértés lehetett, hogy pár évig a déli apartmanokat preferálta az ingatlanpiac. Azóta az északi part visszanyerte régi rangját, s végre a négyzetméter árakban is kifejeződik a magasabb érték.

Déli Amióta megépült a déli vasút, eldőlt a partok közti a vita. Amire az M7-es sztráda később csak rátett még egy lapáttal. A megközelíthetőség perdöntő érv. Egyértelmű, hogy Siófok a Balaton fővárosa. És nem csak a sekély víz vonzó Délen, ami a családosoknak elsőrendű, de a szabad strandok is. Amíg az északi parton alig maradt olyan partszakasz, ahol ne kérnének borsos belépőt, illetve, ahol ne zárná le szálloda vagy kikötő a vízhez jutást. Addig a déli parton még bőven találunk szabad vizet. Ráadásul, fiatalosabb és bulisabb is a déli part. Észak oly unalmas, mint egy drága és gondosan szegregált luxus lakónegyed. De Délen még pezseg az élet. Ezért vonzóbb a déli part.

Hirdetés
Brexit

Skócia függetlenné válása esetén is legalább tíz évig megtartaná a brit...

A brit adó- és vámhivatal vezetője szerint évente akár több tízmilliárdos...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Hirdetés
Befektetés

Még mindig erős a befektetői bizalom az ingatlanpiacon

A növekvő hitelfelvételi hajlandóság és az otthonteremtési kedvezmények...

A licitálás tovább nyomja felfelé az ingatlanárakat

Egyes ingatlantípusoknál az alku helyett már licitálnak a lakásvásárlók.

Itt egy álkriptodevizából finanszírozott álbefektetés

A kockázatokra szerették volna felhívni a figyelmet.

Ezt olvasta már?

Most érdemes nyaralót venni, mert minden csak drágább lesz »