A Balaton északi vagy a déli partja vonzóbb?

| forrás:
TF-információ

Hajlamosak vagyunk kőbe vésett értékítéletet feltételezni, pedig még az ingatlanpiac is ingadozik. Pár éve a Balaton déli partját árazták magasabbra a befektetők, most az északi parti ingatlanok érnek többet. Ön szerint melyik part vonzóbb, az északi vagy a déli? Szavazzon!

Északi Nem kérdés, hogy a patinásabb, északi oldal a vonzóbb. Hol volt még Siófok, mikor már Füreden mulattak. De nem csak a múlt, hanem a klíma is az északi part mellett szól. A hegyektől övezett Észak mediterrán hangulata semmivel össze nem téveszthető bájt kölcsönöz a partnak. A borokról már nem is szólva, ami pótolhatatlan vonzereje az északi oldalnak. Pláne, hogy itt még a víz is mélyebb, mely nem csak a hajósoknak előnyös, de az úszóknak is vonzó. Csak valami félreértés lehetett, hogy pár évig a déli apartmanokat preferálta az ingatlanpiac. Azóta az északi part visszanyerte régi rangját, s végre a négyzetméter árakban is kifejeződik a magasabb érték.

Déli Amióta megépült a déli vasút, eldőlt a partok közti a vita. Amire az M7-es sztráda később csak rátett még egy lapáttal. A megközelíthetőség perdöntő érv. Egyértelmű, hogy Siófok a Balaton fővárosa. És nem csak a sekély víz vonzó Délen, ami a családosoknak elsőrendű, de a szabad strandok is. Amíg az északi parton alig maradt olyan partszakasz, ahol ne kérnének borsos belépőt, illetve, ahol ne zárná le szálloda vagy kikötő a vízhez jutást. Addig a déli parton még bőven találunk szabad vizet. Ráadásul, fiatalosabb és bulisabb is a déli part. Észak oly unalmas, mint egy drága és gondosan szegregált luxus lakónegyed. De Délen még pezseg az élet. Ezért vonzóbb a déli part.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Beruházás Romániában 25 millió Euróért

A KÉSZ Csoport romániai befektetésének értéke 25 millió euró.

Csak az a jó befektetés, amelyik magas hozamot ígér?

Az MNB friss adatai alapján tovább nőtt a hazai háztartások vagyona.

Félmillió tonna szénhidrogén naponta

Új-zélandi és délkelet-ázsiai akvizícióinak köszönhető a dolog.

Ezt olvasta már?

Tíz centi víz az hatvanmillió köbméter - fogós kérdés »