A három hónap vezet az egyéves Jokernél

| forrás:
Uniomedia
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az innovatív, akár 0% THM-mel elérhető bankkártyás részletfizetés elérhető futamidői közül a három hónapost választják a legtöbben.

Párhónapos tesztidőszak után hamar népszerű lett a 2017 decemberében elrajtolt Cetelem Joker. Az innovatív fizetési megoldással felruházott Cetelem hitelkártyákkal az ügyfelek mindössze néhány gombnyomással vehetik igénybe a részletfizetést: ha a plasztiklappal fizetett összeg meghaladja a 20 ezer forintot, a legtöbb Mastercard bankkártyát elfogadó terminálnál választhatjuk azt a lehetőséget, hogy nem egy összegben, hanem fix részletekben fizetünk a megvett termékekért.

A vásárlási láz terjedésével 2018 utolsó negyedévében jócskán megugrott a részletfizetési lehetőséget választók száma. Kimagasló dinamikát produkált a november és a december, hiszen ezekben a hónapokban az éves átlag több mint három és félszeresére rúgott azok száma, akik a részletfizetési tranzakciót választották.

„Mind az offline, mind az online csatornákon emelkedett a tranzakciószám, ugyanakkor azt látjuk, hogy a webáruházak vásárlói nagyobb arányban választják ezt a fizetési megoldást” – fogalmazott Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank vezérigazgatója. Szerinte a termék népszerűségében komoly szerepe van az egyszerűségnek: nem kell felesleges dokumentációval vesződni, elég a pénztárnál a részletfizetési lehetőséget választani.

A három szóba jöhető futamidő közül a háromhónapos a legnépszerűbb, ami alighanem az egyedülálló 0%-os THM-nek köszönhető. A kamatos konstrukciót választók közül sokan részesítik ugyanakkor előnyben a tízhónapos futamidőt az öt hónappal szemben.

„Azt látjuk, hogy a felhasználók kedvelik a bankkártyás részletfizetést. Ahol ez a konstrukció elérhető, ott közel 10% választja a részletfizetést, ráadásul a szolgáltatást igénybe vevő felhasználók később többször is élnek a lehetőséggel” – mondta Kovács Szabolcs, a Mastercard regionális termékértékesítési vezetője. Szerinte ebben nagy szerepe van az elfogadói hálózat folyamatos bővülésének: azoknál a kereskedőknél, ahol jellemző a nagyobb összegű vásárlás, ott a bankkártyás részletfizetési szolgáltatás a terminálok 80 százalékánál elérhető. „Az elmúlt egy év adataiból azt látjuk, hogy egy hasznos eszközt tudtunk a felhasználók kezébe adni, amely az ünnepek alatt különösen jól jöhetett a kártyabirtokosoknak. Ebben az időszakban, amikor a kiadások jellemzően megnövekedtek, megkönnyebbülést jelenthetett, hogy a költségeket nem kellett egyben kifizetni, hanem azokat előre tervezhető részletekre bonthatták” – fogalmazott Kovács Szabolcs.

Az innovatív fizetési megoldás jelenleg 140 ezer Cetelem-ügyfél hitelkártyáján vehető igénybe, ám ez a szám folyamatosan nő, hiszen a bank minden újonnan kibocsátott hitelkártyája alkalmas a Cetelem Joker részletfizetésre. Ezekkel a bankkártyákkal azokban az üzletekben és webáruházakban is elérhető a részletfizetés, ahol nincs, vagy ilyen kis összegben nem áll rendelkezésre áruhitel szolgáltatás, mint például ruházati üzletekben, cipőboltokban, utazási irodában. Február 15-ig a Mömax és a Möbelix üzleteiben, az Ibusz irodákban és a Hervis sportáruházakban pedig még ajándék vásárlási utalványt is kapunk, ha ezt a fizetési módot választjuk.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Tizenegy millió dollárbefektetés a Commsignia cégnél

A Commsignia 11 millió dollárbefektetést kapott.

Európa a befektetések központja

Egyre vonzóbb a külföldi befektetők szemében Közép-Kelet-Európa.

Kanadából és Svájcból érkezett a legtöbb befektetés

EU: tavaly már nem az USA-ból érkezett a legtöbb befektetés.