A középkorúak közül tartoznak a legtöbben

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportja, az EOS Csoport több százezer, 2017-ben Magyarországon kezelt fedezetlen ügyet vizsgált meg kutatásában. A kutatás eredményei alapján elmondható, hogy az átlagos magyar adós 40 és 59 év közötti.

Korosztály szerinti megoszlás

Az adósok közel fele (49 százalék) a középkorú lakosságból, vagyis a 40 és 59 év közöttiek köréből kerül ki, 32 százalék a 20-39 évesekhez, 19 százalék pedig a hatvan év feletti korosztályhoz tartozik.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

2016-hoz képest az arányok keveset változtak: a középkorú adósok száma két százalékpontot emelkedett, míg a hatvan év felettieké ugyanennyivel csökkent. A 20-39 év közöttiek aránya változatlan.

A fiatalok fizetik a legnagyobb törlesztőket

Az adósra jutó átlagos befizetéseket tekintve a legnagyobb törlesztőösszeg a banki tartozásoknál jelenik meg, itt 24 ezer 200 forint egy átlagos befizetés mértéke, míg a telekommunikációs tartozások esetében 15 ezer 422 forint, a közüzemi tartozások esetében pedig 13 ezer 700 forint.

A legnagyobb átlagos törlesztések a 20 és 39 éves korosztálytól érkeznek, akik mintegy 2 ezer forinttal fizetnek be nagyobb összeget az átlagnál.

A 60 év felettiek nagyságrendileg ugyanennyivel alacsonyabb összegeket fizetnek be, míg a 40-59 éves korosztály törlesztései többnyire megfelelnek az átlagnak.

A gyorsasággal sokat spórolhatunk

A kutatás kitér a korai kapcsolatfelvétel és a részletfizetési megállapodások következtében megtakarított jogi költségekre is.

"Elsődleges célunk, hogy még a korai szakaszban sikerüljön mindkét fél számára elfogadható egyességet kötnünk az adósokkal, mivel amennyiben egy ügy nem kerül jogi szakaszba, úgy nem merülnek fel vele kapcsolatban jogi többletköltségek sem" - mondta el a kutatás kapcsán az EOS Faktor Zrt. Pénzügyi és kontrolling igazgatóságának vezetője

"2017-ben az egy ügyre jutó átlagos várható jogi költség mintegy 50 ezer forintot tett ki" - emelte ki Nagy Ferenc.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Jó hír, jöhetnek a szuper emeletes vonatok

Javulnak az utazási körülmények néhány Budapestről induló vasútvonalon.

Megvan az Irinyi I. Kockázati Tőkealap első tranzakciója

Repülőtéri tűzoltó képző központba fektet elsőként a Széchenyi...

Egyre nő az érdeklődés az aranybefektetés iránt

Az arany olyan tradicionális befektetési eszköz, aminek jó inflációtűrő...

Ezt olvasta már?

Visszafogták az államadósságot a szerbek »