A médiát is eléri a rezsicsökkentés

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nőhet az ingyen elérhető televíziós csatornák száma, ez a több százezer háztartást érintő lépés akár újabb rezsicsökkentésnek is tekinthető - írta a Világgazdaság csütörtökön.

A lap szerint átrajzolhatja a médiapiacot az a jogszabályi változás, amely lehetővé teszi a televíziós médiaszolgáltatóknak, hogy egyszerre pénzt kérjenek a kábelen való terjesztésért, miközben megjelenhetnek bármely ingyenes tévéplatformon - műhold, IP, földfelszín -, például az Antenna Hungária (AH) Zrt. MinDig TV-kínálatában.

A korábbi gyakorlat ezt a vegyes modellt kizárta, eddig két egymás mellett élő finanszírozási modell működött: az egyik szerint a médiaszolgáltatók műsordíjat kaptak a kábelszolgáltatóktól - amelyek aztán ezeket a tartalmakat előfizetési díj fejében kínálták az ügyfeleknek -, a másik modell pedig az ingyenességre épült, amikor a csatorna fizetett a szolgáltatónak a műsorteljesítésért, amely tartalomhoz ingyen juthatnak a nézők.

Az új, vegyes modell révén a kisebb vagy közepes csatornák - amelyek ma kábelen vagy fizetős műholdas kínálatban, ebből fakadóan korlátozottan érhetők el - egyszerre országossá nőhetik ki magukat.

Ezt olvasta már?

Június 2-ig lehet beváltani a rezsiutalványokat a postákon »