Áprilisban utalja a bank a pénzt

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Egy összegben és az eredeti jegybanki határozatban foglalt határidőre, április 30-ára visszautalja élő bankszámlával rendelkező ügyfeleinek a felügyelet által jogszerűtlennek ítélt díjakat az MKB - jelezték.

A pénzügyi szervezetek felügyeletéért és a szektor fogyasztóvédelméért felelős Magyar Nemzeti Bank (MNB) 35 pénzintézet gyakorlatával szemben emelt kifogást a közelmúltban a tranzakciós illeték lakossági ügyfelek felé történő érvényesítésének gyakorlatával összefüggésben - emlékeztetett a bank által kiadott közlemény.

Törvényesen és átláthatóan emeltek

Az MNB a többiek mellett az MKB Bankot is a jegybanki határozat által jogsértőnek minősített gyakorlat azonnali hatállyal történő megszüntetésére, illetve az e magatartással továbbhárított és beszedett összegek visszatérítésére kötelezte. Erre eredetileg 2014. április 30-át jelölte ki határidőnek, azonban ezt a múlt hét második felében egy hónappal meghosszabbította.

Az MKB továbbra is kitart azon meggyőződése mellett, hogy a tranzakciós illeték áthárítására a törvényi lehetőség – akár egyoldalú szerződésmódosítás keretében is – adott volt. Ráadásul a bank ezt az ügyfelek számára legátláthatóbb módon tette meg. Ugyanakkor ügyfelei érdekeit szem előtt tartva úgy döntött: nem támadja meg a felügyeleti döntést a bíróság előtt, és erre való tekintettel az eredeti határidőre, tehát április 30-án visszafizeti a határozat által jogszerűtlennek ítélt díjakat - áll a közleményben.

Időpontok, teendők

A banknál élő bankszámlával rendelkező ügyfelek egyösszegű visszautalással, automatikusan jutnak az őket megillető összeghez. Azoknak pedig, akik jelenleg már nem ügyfelei a banknak, de az érintett időszakban – azaz 2013. január 7-e és 2014. március 13-a között – még azok voltak, a visszatérítés érdekében célszerű felvenniük a kapcsolatot a bankkal a telebankar@mkb.hu elektronikus levélcímen vagy a TeleBANKár lakossági vonalán: 06 40 333 666. A díjvisszatérítéssel kapcsolatos tájékoztató anyagok az MKB bankfiókjaiban és a bank holnapján (www.mkb.hu) is megtekinthetők.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

BÁV: mindenkinek az arany kell most

Felvásárolták a BÁV teljes befektetési aranykészletét.

Ezúttal több mint 30 millióval támogat a MOL

30 millió forintot fektet a MOL a fenntartható jövőbe országszerte.

Magyarország élen áll a befektetések terén

ITM-államtitkár: az egyik legjelentősebb befektetési célpont lettünk.

Ezt olvasta már?

Tovább növelte eredményét az MKB csoport »