Átlaghozam emelkedés történt az aukción

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A meghirdetett mennyiségnél 15 milliárd forinttal nagyobb összegben, 70 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 15 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 20 milliárd forintért 5 éves és 20 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt. A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 23,14 milliárd forint ajánlatából 15 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 34 bázisponttal magasabb, 0,83 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 0,82 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 35,60 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 25 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 16 bázisponttal magasabb, 1,62 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 1,57 százalék volt. A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 51,86 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,18 százalék volt, 5 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Szerdán a 10 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 2,17 százalék volt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Elindult a virtuális tőkebefektetési piactér, az meg mi?

A digitális platformot már a közeljövőben tőzsdére tervezik vinni.

BÁV: mindenkinek az arany kell most

Felvásárolták a BÁV teljes befektetési aranykészletét.

Ezúttal több mint 30 millióval támogat a MOL

30 millió forintot fektet a MOL a fenntartható jövőbe országszerte.

Ezt olvasta már?

Folytatódik a kőolaj robbanásszerű nővekedése »