Berobbant hazánkba a fekete péntek

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az eMAG online webáruház honlapján egy átlagos nap forgalmának százszorosáért, több mint 1,7 milliárd forintért vásároltak a vevők a november végi fekete pénteken - derül ki a cég közleményéből.

Főleg játékokat vásároltak

Az eMAG először rendezte meg Magyarországon a fekete pénteket, amely során több mint 1,2 millió látogató kereste fel az oldalt és összesen 95 ezer terméket vásároltak meg. A vásárlók 550 millió forintot spóroltak a leárazásokon. Az esemény kezdetekor több mint 60 ezer látogató volt jelen egyidejűleg az oldalon. Az eMAG hivatalos közleményéből kiderül, hogy az akció napján 350 ezer látogatást jegyeztek valamilyen mobileszközről, és a vásárlások 11 százaléka érkezett mobil platformról.

A legnépszerűbb árucikkek voltak a játékok és babafelszerelések, amelyekből 15 ezer darab talált gazdára, valamint a mobiltelefonok és tabletek, amelyekből 12 ezer darabot adtak el. A legkeresettebb termékek között voltak még a háztartási kisgépek, amelyekből 12 ezer darabot adtak el, illetve a könyvek amelyekből 8500 darabot értékesítettek.

Amerikából jött ez a remek szokás

Az akcióban az eMAG 40 online kereskedő partnere is részt vett, a cég online piacterén, az eMAG Marketplacen, 25 ezer terméket értékesítettek aznap.

Az eMAG online kereskedelmi vállalatot 13 éve hozták létre, három országban, Bulgáriában, Romániában és 2013. októbere óta Magyarországon működik.

A fekete péntek az Egyesült Államokban a hálaadást követő péntek, amely egyben a karácsonyi bevásárlási szezon nagy leárazásokkal induló kezdetét is jelenti. A legkeresettebb cikkek ilyenkor a játékok és elektronikai cikkek, ezért leginkább ezeket is akciózzák.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

A várttól elmaradt a befektetői hangulatindex

Júniusban nagyot romlott a befektetői hangulat az euróövezetben.

Az ingatlanszektor a legvonzóbb terület a befektetőknek

Továbbra is az ingatlanpiac a legvonzóbb befektetési ágazat.

Az Exxon döntése befolyásolhatja a gázimportot

Az Exxonnak meg kell hoznia a végső döntését a befektetésről.

Ezt olvasta már?

Egyesül az eMAG és az Extreme Digital »