Bevált az MKB-nak a videó chat-es számlanyitás

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az MKB Bank a nagybankok közül elsőként, július 20-án - a szolgáltatást szabályozó jogszabály hatályba lépésének napján - indította online számlanyitási szolgáltatását. Az azóta eltelt rövid időszak alatt több mint száz új ügyfél nyitott számlát személyes megjelenés nélkül, a videó chat funkciónak köszönhetően - áll az intézmény közleményében.

Az azonosítás is megoldott

Online szerződéskötés esetén a lakossági ügyfelek azonosítása és a szerződéskötés személyes megjelenés nélkül, videó chat funkción keresztül történik.

Az MKB Bank ezt követően akár 2 órán belül megnyitja a bankszámlát, ezzel egyidejűleg megküldi az azonosítókat, amelyekkel az ügyfelek hozzájuthatnak az MKB PAY-be virtualizált MasterCard bankkártyájukhoz, így a szolgáltatás szinte azonnal használható. 

Bárhonnan

Az MKB Bank online számlanyitás szolgáltatása a világ bármely pontjáról igénybe vehető. Az első hónap tapasztalatai alapján elsősorban a budapesti, valamint a nyugat-magyarországi régióban, Debrecen és Miskolc környékén népszerű a szolgáltatás.

Napszakot tekintve hétköznap délelőtt 10 és 11 óra között, délután 16 és 17 óra között voltak a legaktívabbak az ügyfelek az online számlanyitás szolgáltatás igénybevételekor.

Az élen járnak

„Az MKB Bank élen jár a legújabb digitális technológiák banki bevezetésében" - elemte ki Hetényi Márk, az MKB Bank Digitális stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese.

"Április elején döntöttünk arról, hogy - amint a jogszabályok lehetővé teszik - bevezetjük a videó chaten keresztül történő ügyfél-azonosítást. Kiváló digitális szakember gárdánknak és partnereinknek köszönhetően biztosak lehettünk benne, hogy rövid idő alatt be tudjuk vezetni a szolgáltatást" - magyarázta.

"Az ügyfelek online számlanyitás iránti érdeklődése minden várakozásunkat felülmúlja. Az MKB Bank rendszere pontosan és kiegyensúlyozottan működik, hétköznapokon tartjuk a két órán belüli számlanyitást. Büszkék vagyunk arra, hogy egy hónap elteltével ennyi új ügyfelünk van, akik szolgáltatásunkkal kapcsolatban pozitív visszajelzéseket adnak” - tette hozzá.  

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Támadnak a jogosulatlan befektetési szolgáltatók

Karantén idején támadnak az online jogosulatlan befektetési szolgáltatók.

Tisztességtelenül működött az eBrókerház, büntet az MNB

Hiányosságok történtek a kockázatkezelésnél és az ügyféltájékoztatásnál.

Kevesebb külföldi beruházás áramlik Kínába

Csökkentek a Kínába áramló külföldi tőkebefektetések az első negyedévben.

Ezt olvasta már?

Újra kamatot csökkentett a török jegybank »