Biztosítsd a sikered!

| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

Országszerte 15 általános és középiskola összesen 350, 12 és 18 év közötti diákja vesz részt a Junior Achievement Magyarország (JAM) kiemelten közhasznú non-profit szervezet és az AXA Biztosító közös, Biztosítsd a sikeredet! elnevezésű, pénzügyi- és gazdasági alapismereteket közvetítő edukációs programjában.

A december 6-ig tartó program keretében az AXA Biztosító önkéntes munkatársai minden iskolában három előadást tartanak a diákoknak, 5 budapesti és 10 vidéki – egy-egy abonyi, balatonendrédi, békési, debreceni, gyömrői, kaposvári, környei, győri, szegedi és veszprémi – helyszínen. Az előadások során a diákok a valós életet modellező feladatok segítségével, interaktív és gyakorlatorientált módon sajátíthatják el, hogyan kell a pénzzel gazdálkodni, megtakarítani és pénzügyileg tervezni, illetve felkészülni az előre nem látható élethelyzetek – például egy betegség vagy a munkahely elvesztése – miatt jelentkező anyagi kockázatokra.

Tudatos tervezés

„Az oktatási program hozzájárul ahhoz, hogy a diákok felnőttként képesek legyenek tudatosan tervezni pénzügyeiket, átgondoltan és helyesen döntsenek a megtakarításaikról, a hitelfelvételről és a nyugdíjas éveikről” - teszi hozzá Gergely Orsolya, a Junior Achievement Magyarország ügyvezető igazgatója.

Költségvetés, megtakarítás - Miért?

Az iskolánként három előadásból álló Biztosítsd a sikeredet! elnevezésű oktatási program keretében az AXA Biztosító 15 önkéntes munkatársától a diákok megtanulják többek között azt, hogyan kell költségvetést készíteni a bevételeik és kiadásaik alapján, megértik, miért fontos, hogy jövedelmükből rendszeresen megtakarítsanak és elsajátítják a megtakarítási módszereket is, illetve szerepjátékok segítségével átfogó képet kapnak arról, hogyan védhetik meg értékeiket és miként tudják csökkenteni az anyagi kockázatokat. A rendszeres megtakarítás jelentőségének felismerését követően a diákok áttekintik a különböző befektetési lehetőségeket és megismerkednek a haszon és a kockázat fogalmával is.

„A gazdasági világválság egyik legfontosabb tanulsága az, hogy a lakosság pénzügyi és befektetési ismeretei jelentősen elmaradnak az objektív és felelős döntéshozatalhoz szükséges szinttől, így az állampolgárok az anyagi kockázatok tudatos kezelésére sincsenek kellőképpen felkészülve. Nagyon fontosnak tartjuk éppen ezért, hogy már a középiskolában megfelelő hangsúly kerüljön a pénzügyi és gazdasági alapismeretek oktatására” - mondja Bunghardt Csaba, az AXA Biztosító stratégiai és marketing igazgatója.

Felkészülés a munka világára

Az 1993 óta működő Junior Achievement Magyarország a Junior Achievement Worldwide tagja, amely a világ mintegy 124 országában 9,7 millió fiatalt képez évente. A Junior Achievement Magyarország a fiatalok üzleti és pénzügyi kockázatokkal és ismeretekkel összefüggő képzését végzi és a diákok a munka világára való felkészülését segíti. A Junior Achievement és az AXA együttműködése eredményeképpen a világ számos országában már sikerrel működik a Biztosítsd a sikeredet! (Insure your Success) elnevezésű program.

 

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Életbiztosítás - nem lehet elég korán kezdeni

Minél fiatalabb korban érdemes az életbiztosítást megkötni.

Cégóriások kapkodnak a magyar startupért

Hatmillió dolláros befektetést kap a Shapr3D startup.

Kevésbé borúlátóak Németországban

Kevésbé borúlátó befektetői hangulat Németországban és az euróövezetben.

Ezt olvasta már?

Pályázat a pénzügyi ismeretek bővítéséért »