Bónuszok nélkül is piszok jól keresnek a bankárok

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A BNP Paribas francia nagybank több vezetőjének csökkentette bónuszfizetését is, miután 2014 nyarán 8,9 milliárd dolláros bírságot fizetett a bank amerikai szankciós rendelkezések megsértéséért, de a Financial Times napilap írása szerint még így is többszázezer eurós fizetést kaptak tavaly a vezető bankárok.

Jean-Laurent Bonnafé vezérigazgató éves bónuszát harmadával csökkentették, a következő években is kevesebb pénzügyi ösztönzőre számíthat, és egy 883 ezer eurós részvénypakettről is le kellett mondania. A vezérigazgató összesen 1,87 millió eurótól esett el, de így is 2,4 millió eurós jövedelme volt.

Bonnafé elődje Baudouin Prot korábbi elnök-vezérigazgató a tavalyi évre csak az alapfizetését kapta meg, összes opciós juttatását törölték. A banki tisztviselőnek így is 780 ezer euróval gyarapodott a vagyona.

Jean Lemierre, aki Baudouin Protot váltotta decemberben, mint a BNP elnöke, önként egyezett bele, hogy nem kap bónuszjuttattatásokat. Alapfizetése a Financial Times cikke szerint évi 950 ezer euró.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Elindult a virtuális tőkebefektetési piactér, az meg mi?

A digitális platformot már a közeljövőben tőzsdére tervezik vinni.

BÁV: mindenkinek az arany kell most

Felvásárolták a BÁV teljes befektetési aranykészletét.

Ezúttal több mint 30 millióval támogat a MOL

30 millió forintot fektet a MOL a fenntartható jövőbe országszerte.

Ezt olvasta már?

Európát szolgálná ki a Huwaei új, farncia üzeméből »