Csökkent az államkötvények aukciós átlaghozama

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A meghirdetett mennyiségnek megfelelő összegben, 55,0 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 25 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 15 milliárdért 10 éves és 15 milliárd forintért 15 éves lejáratú államkötvényt. Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 25,30 milliárd forint ajánlatából, csökkentett értékesítéssel, 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 11 bázisponttal alacsonyabb, 1,32 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 1,25 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 75,65 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 20,0 milliárd forintos összegben adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 10 bázisponttal alacsonyabb, 2,28 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 2,28 százalék volt. A 15 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 34,39 milliárd forintból 15 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,70 százalék volt, 94 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Szerdán a 15 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 2,66 százalék volt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Tizenegy millió dollárbefektetés a Commsignia cégnél

A Commsignia 11 millió dollárbefektetést kapott.

Európa a befektetések központja

Egyre vonzóbb a külföldi befektetők szemében Közép-Kelet-Európa.

Kanadából és Svájcból érkezett a legtöbb befektetés

EU: tavaly már nem az USA-ból érkezett a legtöbb befektetés.

Ezt olvasta már?

Hozamcsökkenés az államkötvény aukción »