Egyre több a dollármilliomos

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A milliomosok számának jelentős gyarapodását mutatta ki a Boston Consulting Group (BCG) piackutató vállalat 2013-es globális tanulmánya.

Tavaly a legalább 1 millió dollárral rendelkezők száma (a BCG ez alatt a legalább 1 millió dollárral rendelkező háztartásokat érti) 16,3 millióra emelkedett a világon az egy évvel korábbi 12,7 millióról - idézi a BCG tanulmányát az orosz ITAR-TASZSZ.

Katarban száz háztartásból közel 18 milliomos

Észak-Amerikában volt tavaly a legtöbb milliomos, számuk elérte a 7,14 milliót. A második helyen Kína szerepelt, 2,38 millióval, míg a harmadik legtöbb milliomos a világon Japánban élt, számuk 1,24 millió volt.

A teljes lakossághoz mérten a milliomosok száma Katarban volt a legmagasabb, a háztartások 17,5 százaléka legalább 1 millió dollárral rendelkezett. A második helyen Svájc (12,7 százalék), a harmadik helyen Szingapúr állt (10 százalék).

Gyors gazdagodás Oroszországban

A BCG tanulmánya szerint Oroszországban tavaly 513 ezer olyan család volt, amelynek az együttes vagyona meghaladta az 1 millió dollárt. Számuk 2012-höz képest 18,5 százalékkal nőtt. Az orosz milliomosok csoportján belül 536 család vagyona meghaladta a 100 millió dollárt, ami 14 százalékos bővülés 2012-höz képest.

A dollármilliomosok tekintetében Oroszország tavaly a 17. helyen állt, de a BCG előrejelzése szerint 2018-ra már a 11. lesz, Ausztráliát követve és olyan országokat megelőzve, mint Hollandia, Tajvan, Hongkong és Svájc.

Lendületes növekedés

A világ milliomosainak és még gazdagabbjainak összesített magánvagyona 2012-höz képest 14,6 százalékkal (19,3 ezer milliárd dollárral) 152 ezer milliárd dollárra nőtt. Észak-Amerikában a milliomosok magánvagyona 50,3 ezer milliárd dollár, Nyugat-Európában 37,9 ezer milliárd dollár, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 37 ezer milliárd dollár volt.

A Boston Consulting Group azzal számol, hogy a világ milliomosaink a magánvagyona 2013-tól évi átlagban 5,4 százalékkal 198,2 ezer milliárd dollárra emelkedik 2018 végéig.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: az elmúlt hét nap népszerű alapjai

A sorrend az elmúlt hét összesített forgalmai alapján készült.

Befektetési alapok: az elmúlt hét nap nyertesei és vesztesei

A sorrend az elmúlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Milliárdos befektetést kapott a magyar 3D nyomtatógyártó

A CraftUnique-ot a befektetésen kívül szakmai tudással támogatják.

Ezt olvasta már?

Szép vagyonra tettek szert a leggazdagabb németek »