Eleged van a munkából? Öt tipp, ami segíthet

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Minden vállalkozó tudja, milyen nehéz szétválasztani a munkát a privát szférától. Miközben azt szeretnénk, hogy ezek egészséges egyensúlyban álljanak egymással, a valóságban nagyon kevesen tudják ezt megteremteni.  A tökéletes egyensúlyt elérni lehetetlen, de vannak olyan lépések, amivel közelebb kerülhetünk hozzá! Íme néhány tipp a BNI-től.

1. Határozd meg a fontossági sorrendet!

Készíts egy listát életed minden aspektusáról (munka, barátok, család, hobbi), majd társíts hozzájuk feladatokat, felelősségi köröket annak érdekében, hogy lásd magad előtt a legkevésbé és leginkább fontos részeket. Nagyon fontos, hogy 100 százalékig őszinte légy magadhoz!

2. Számolj el minden percedről!

Előfordult már veled, hogy napközben beléptél a Facebook-ra, vagy megnéztél egy YouTube videót. Vigyázz, túl könnyen elvesztegetheted ezzel a munkanapodat! Ha jobban odafigyelsz, marad időd a családodra, barátokra és magadra is.

3. Ne félj azt mondani, hogy „nem”!

Vannak, akik nehezen tudnak nemet mondani, ehelyett megpróbálnak mindenkivel jóban lenni, ennek eredményeképp nem marad elegendő idejük saját munkájukra. Ne legyen bűntudatod, elsősorban az egyéni feladataidra összpontosíts!

4. Értsd meg, hogy nincs tökéletes forgatókönyv!

Vállalkozóként elérhetetlennek tűnhet a megfelelő egyensúly kialakítása. Néhányan azt gondolják, hogy csak a másik kertjében lehet zöldebb a fű, de ez nem így van. Tegyél magadért és figyeld a változást!

5.  Felejtsd el a munkát, ha a szabadidődről van szó!

Amikor nem dolgozol, élvezd és használd ki a szabadidőt. Legyél a családoddal, azokkal, akik fontosak számodra, és ezalatt próbáld meg teljesen kivonni magad a munka nyomása alól. Tudjuk, hogy ez nem mindig lehetséges, de amikor igen, használd ki minden előnyét és töltődj fel. Életünk során az idő tudatos megosztása a legfontosabb.

„A kapcsolati tőke megléte segíthet igazán a magánélet és a munkahely közötti egyensúly fenntartásában. Gondoljunk csak arra, hogy ha elakadunk egy feladatban, akár a munkában, akár a privát életünkben, megfelelő ismertségekkel könnyen találhatunk olyasvalakit, aki feloldja a stresszes helyzetet és képes segíteni” – véli Ferling József, a BNI kommunikációs igazgatója.

„Ezért fontos, hogy a kapcsolatépítésnél is tudatosak legyünk. A segítséget viszont ne csak keressük, hanem viszonozzuk is azt. Ha mi ajánljuk fel elsőként a segítségünket, felgyorsul az egész folyamat, így a viszonzás is gyorsan érkezik” – teszi hozzá.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

A Fiat Chrysler 4,5 milliárd megy Michiganbe

A befektetéssel 6500 új munkahelyet teremtenek.

Az elektromos furgonokban van a lehetőség

Elektromos furgonokat fejlesztő cégbe fektet az Amazon és a GM.

Másfélmilliárdból épül a házgyár

Másfél milliárd forintból építenek új üzemet kínai befektetők Kenderesen.

Ezt olvasta már?

Egyetem alatt is dolgozna a Z generáció »