Elutazol a hosszú hétvégére? Mutatjuk, hogyan készülj fel rá!

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Hosszú hetek, hónapok óta várjuk már az utazást, és azt szeretnénk, ha felejthetetlen élmény lenne - na de nem a negatív élmények miatt. Hogy ne érjen minket meglepetés sem a szálláson, sem a költéseink során, sem a hazaérkezésünkkor, érdemes néhány dolgot elintézni az indulás előtt. Mutatjuk!

Menjünk biztosra!

Ellenőrizzük minden az útitervünk minden elemét! Ha nem kaptunk e-mailes visszaigazolást a szobafoglalásról vagy az előleg utalásáról, hívjuk fel a hotelt! Ha repülünk, készítsük elő a jegyet, és nézzük meg, hogy nem fújták-e le időközben a járatot!

Nézzünk utána még otthon, hogy hol tudunk majd autót bérelni! Ha kinézünk egy éttermet vagy valamilyen turistalátványosságot, nézzünk utána, hogy mikor tart nyitva, illetve hétvégén is látogatható-e. 

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

Ezekkel kapcsolatban konkrét árakat is találhatunk, így az utazás összköltségét is meg tudjuk saccolni. 

Amit csak tudunk (visszaigazolásokat, számlákat, ügyfélszolgálati telefonszámokat) vigyünk magunkkal kinyomtatott vagy leírt formában, így lesz mire hivatkoznunk egy esetleges félreértés során, valamint tudjuk majd, hogy kit kell keresni, ha problémánk adódik.

Van rá keret?

Ha egy dobozban gyűjtögettük az utazásra szánt pénzt, akkor semmiképp sem felejtsük el kivenni onnan, és betenni a pénztárcánkba! 

Ha a bankkártyánkat használjuk majd, nézzünk utána hogy mindenhol elfogadják-e, és van-e rajta elég pénz. 

Ha pedig hitelkártyával fizetnénk, ellenőzizzük a rendelkezésünkre álló keretet, és ha épp az utazásunk idejére esik a fordulónapunk, ne felejtsük el időben rendezni a tartozást!

Ha odaértem, felhívlak!

Ha külföldre utazunk, nézzünk utána, hogy mobilszolgáltatónk milyen lehetőségeket biztosít ehhez. Mennyibe kerül, ha hazatelefonálunk vagy küldünk egy sms-t? Tudjuk kint használni a mobilnetünket? Ezekre a kérdésekre jó, ha tudjuk a választ.

Egyes szolgáltatóknál akár 1-2 napra is vásárolhatunk az EU-n belül felhasználható plusz adatforgalmat elérhető áron. Ez jól jöhet, pédául hogy ne maradjunk GPS nélkül, ha esetleg eltévednénk az idegen városban. 

Eső előtt köpönyeg

Az időjárás számtalan meglepetést okozott már az elmúlt két hónapban, így nem árt felkészülni mindenféle évszakra jellemző körülményekre. 

Ellőrizzük közvetlenül az utazás előtt az előrejelzéseket, dee semmiképp se hagyjuk ki a meleg ruhát sem a bőröndből!

Otthon, édes otthon

Előzzük meg a hazaérkezés bosszúságát, tegyük rendbe az otthonunkat utazás előtt! Legyen minden a helyén, vigyük ki a szemetet, mosogassunk el és nézzük át a hűtőt! Ami megromolhat a távollétünk alatt, az inkább együk meg, dobjuk ki, vagy ajándékozzuk el, így nem kell a kellemetlen szagokra hazaérnünk.

Emellett ajánlott legalább egy adag olyan ruhát is kimosni, amit nem vinnénk magunkkal. Így nem kell azonnal elindítani a mosógépet, ahogy hazaértünk.

A lényeg, hogy egy kis tervezéssel sokkal kiszámíthatóbb lesz minden, így nem rontják el a kedvünket a kellemetlen meglepetések. Jó utat kívánunk mindenkinek!

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Figyelj oda a pénzedre! - Segíthet a lista, melyik alapot válaszd

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Megcsappanó befektetési kedvvel számolnak Európában

Azonban felértékelődik az európai gyártókapacitás.

Egyre többen fektetik be pénzüket

Nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon májusban.

Ezt olvasta már?

Utaznál? - most még fontosabb az utasbiztosítás »