Emelkedett az aukciós átlaghozam

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A meghirdetett mennyiségnél 3 milliárd forinttal kisebb összegben, 62 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 25 milliárd forintért 5 éves és 20 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt. A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 23,72 milliárd forint ajánlatából, csökkentett értékesítéssel, 17 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 3 bázisponttal magasabb, 1,22 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,11 százalékos referenciahozam alakult ki. Az 5 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 40,15 milliárd forint ajánlatából, 25 milliárd forintos összegben adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 7 bázisponttal magasabb, 2,34 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 2,27 százalék volt. A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 39,75 milliárd forintból 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,84 százalék volt, 8 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Szerdán a 10 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 2,79 százalék volt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Életbiztosítás - nem lehet elég korán kezdeni

Minél fiatalabb korban érdemes az életbiztosítást megkötni.

Cégóriások kapkodnak a magyar startupért

Hatmillió dolláros befektetést kap a Shapr3D startup.

Kevésbé borúlátóak Németországban

Kevésbé borúlátó befektetői hangulat Németországban és az euróövezetben.

Ezt olvasta már?

Kissé csökkent az aukciós átlaghozam »