Ennyi pénzzel nem lehet csak úgy utazgatni

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Több mint 1,9 millió euró értékben több ezer euróbankjegyet találtak egy Spanyolországból Magyarországra tartó autós gépkocsijában elrejtve a franciaországi Perthusnál - közölte pénteken a francia vámhivatal.

Elmulasztotta bejelenteni

Az Audi márkájú gépkocsiban egyedül utazó 31 éves vállalkozót az spanyol határ közelében, az A9-es autópálya Perthus-i díjfizető kapujánál szombaton ellenőrizték a francia vámőrök.

Az I-télé francia hírtelevízió szerint a magát magyarnak mondó, de svéd személyi okmányokkal rendelkező autós Spanyolországból tartott Magyarországra, ahol állandó jelleggel él.

A férfit őrizetbe vették, 10 ezer euró feletti készpénz "bejelentési kötelezettségének elmulasztásával", valamint "vámügyi pénzmosással" és "bűnszövetkezetben elkövetett pénzmosással" gyanúsítják a francia hatóságok.

El volt rejtve a pénz

Az ellenőrzés során a vámhatóság 1 918 460 millió eurót talált a gépkocsi csomagtartójában, a hátsó lámpákat lefedő szövetanyag mögött és a pótkerék helyén. Az összeg kétharmada annak, amit tavaly egész évben foglaltak le a spanyol-francia határon a vámellenőrök.

A pénz egy átlátszó nejlonzacskóban és utazótáskában volt, amelyek 68 darab ötszáz eurós, 230 darab kétszáz eurós, 697 darab százeurós, 29 732 ötveneurós, 14 058 húszeurós és 100 darab tízeurós bankjegyet tartalmaztak.

Minden személy, aki a Franciaországba való belépéskor vagy az országból való kilépéskor 10 ezer eurónál nagyobb összegű készpénzt tart magánál, köteles azt bejelenteni a vámhivatalban. Az intézkedés a pénzmosás, az adóelkerülés és a terrorizmus finanszírozásának megakadályozására szolgál. A tavalyi év során 64 millió eurót foglalt le a francia vámhivatal bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Hét ötlet kapott tizenöt millió forintos befektetést

A befektetést az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapták.

Innováció és befektetés legyen a cél

Innovációra és befektetésekre szólította fel Európát Lagarde.

Új magyar-kínai megállapodások születtek

Az innováció, a kutatás és a logisztika területén születtek megállapodások.

Ezt olvasta már?

Visszatért az optimizmus a befektetők körében »