-->

Érkeznek az Erzsébet-utalványok a nyugdíjasoknak

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Posta hétfőn megkezdte az étkezési Erzsébet-utalványok kézbesítését a nyugdíjasoknak - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Közleményük szerint a borítékban három utalványszelvény található, amelyek egyenként két utalványt tartalmaznak, 1000 és 2000 forintos címletekben, összesen 10 ezer forint értékben. Az utalványokat 2017 végéig lehet felhasználni, az ország mintegy 60 ezer elfogadóhelyén, boltokban, és egyes éttermekben - írták, kiemelve, hogy az utalványok értékéből készpénzben nem adnak vissza.

Ha valaki sérült utalványt kapna, kérik, adja le bármelyik postahivatalban, ahol intézkednek majd a cseréjéről.

Az Emmi arra is kitért, hogy az utalványok mellett az érintettek egy levelet is kapnak Orbán Viktor miniszterelnöktől, amely külön borítékban érkezik.

A Magyar Posta csütörtökön azt közölte, hogy a nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, benne az utalványokkal és egy rövid tájékoztatóval. Ha a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel tíz munkanapig átvehetők a postán - áll a tájékoztatásban.

Azt írták: a posta mindent megtesz azért, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb, legkésőbb december 31-éig megkapják a küldeményt. A Magyar Posta a küldeményeket darabonként 400 forintért kézbesíti.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: a múlt hét kiugró vásárlásai és eladásai

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Hatalmas összeget fektet be az Aldi

Az Aldi 1,7 milliárd dollárt fektet be Nagy-Britanniában két év alatt.

Befektetési alapok: a hét vesztesei és nyertesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Ezt olvasta már?

Az újlakás-piaci keresletet is átszabta a vírus »