Extrém táborok lettek az idei kedvencek

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A több mint 1200 elérhető táborturnus közül a hagyományos táborok mellett egyre több különleges témájú tábort lehet találni: a régészkedéstől a filmrendezésen át a programozásig nagyon széles a választék. A Táborfigyelő gyerektábor-összehasonlító portál ismertette az idei év legextrémebb és legmeglepőbb táborait.

Már az is sokakat meglepett, hogy a tábornépszerűségi rangsorban első helyen végeztek az informatikai és programozó táborok, míg a második helyre a katonai és military táborok kerültek, de egyre több különleges tábortéma kerül elő, melyekre – akármilyen meglepő - nagy a kereslet - mutat rá az összefoglaló.

A katonai táboroknál, ezek egyes extrémebb verzióiban erdei, vagy épp dzsungel körülmények között kell a táborozóknak végrehajtani egy-egy missziót.

„Amennyire a visszafogottabb szülők a fejükhöz kapnak, legalább annyira élvezik a csemeték, hogy nyakig sárosan kúsznak-másznak az erdőben, teljesen bele tudják magukat élni a misszió fantáziavilágába” – árulta el Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu ügyvezetője.

Egyediben a szünidő

A hagyományosnak számító kézműves-, lovas-, színjátszó-, vagy sporttáborok mellett egyre több különleges tábor jelenik meg a piacon, amire a gyermekek és szüleik nagyon jól reagálnak.

„Az idei esztendőben foglalható jobb agyféltekés rajztábor, illetve animációs rajzfilmes tábor, ahol a gyermekek rajzai életre kelnek, de van vállalkozási és üzleti műhely nyári tábor, ahol kis menedzsereket képeznek, de elérhető detektív- és szabadulójáték tábor, Harry Potter varázslótábor, sőt régészeti tábor, vagy okos otthon tábor is. Népszerűek a logopédiai táborok, de az a filmes táborunk is, ahol egy bemutatásra kerülő nagyjátékfilm készítésébe leshetnek be a gyerekek, sőt szerepelhetnek is a filmben” – állítja a Táborfigyelő vezetője.

Változó igények

Általánosan elmondható, hogy a táborok egyre specializáltabbak. Ez azt jelenti, hogy ritkán találni általános filmes tábort, helyette elérhető a Harry Potter tábor, a Gyűrűk ura tábor, vagy a Csillagok háborúja tábor. Ugyanígy tapasztalható mindez az informatika világában is, külön van webfejlesztő tábor, mobilos alkalmazásokat fejlesztő tábor, vagy robotika és programozás.

Az egyre speciálisabb tematikájú táborok miatt napjainkban alig találni olyan témát, amiben nem rendeznek külön tábort, így a gyerekek és szüleik igényeit maximálisan ki tudják elégíteni a táborszervezők.

Mi mennyi?
A táborárakban minimális növekedés várható az idei nyárra, egy ott alvós tábor átlagára 46 ezer forint körül lesz, míg egy napközis tábor esetében 30 ezer forintos költséggel számolhatnak a szülők. A szórás mindkét tábortípus esetében hatalmas a díjakat tekintve. A Táborfigyelőn elérhető táborok közül a legolcsóbb ott alvós tábor 8220 forintba kerül, míg a legdrágábbért 259 ezer forintot kell fizetnie a szülőknek. A napközis táborok esetében ugyanez az intervallum 15 ezer és 85 ezer forint között mozog.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Kanadából és Svájcból érkezett a legtöbb befektetés

EU: tavaly már nem az USA-ból érkezett a legtöbb befektetés.

Kína tárt karokkal várja a külföldi befektetőket

Nagyobb piaci nyitást, átláthatóságot és kiszámíthatóságot ígért Kína.

Ipari gépek karbantartása hang alapján

Külföldi kockázati tőkebefektetést hajtott végre a Mol és az Eximbank.

Ezt olvasta már?

Százezrekbe kerülhet a gyerekek táboroztatása »

4IG 1030 (-0,77 ) AKKO Invest 28800 (4,35 ) ANY 1250 (0,81 ) AutoWallis 118 (-1,67 ) Duna House A 3820 (0,53 ) EHEP 19300 (3,21 ) ENEFI 620 (0,65 ) ESTMEDIA 118 (3,51 ) FUTURAQUA 100 (3,85 ) MOL 3096 (0,32 ) MTELEKOM 435 (-0,57 ) NORDTELEKOM 42 (1,08 ) OPUS 433 (-0,78 ) OTP 12780 (-0,39 ) OTT1 248 (-0,60 ) RICHTER 5100 (0,49 )