Ez az aukció is jóval többet hozott

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A meghirdetett mennyiségnél 6,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 61,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 20 milliárd forintért 5 éves és 15 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt. A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 34,20 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 25 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 19 bázisponttal magasabb, 1,74 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,73 százalékos referenciahozam alakult ki. Az 5 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 16 milliárd forint ajánlatából, csökkentett értékesítéssel, 14 milliárd forintos összegben adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 18 bázisponttal magasabb, 2,95 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 2,92 százalék volt. A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 38,52 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,49 százalék volt, 20 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Szerdán a 10 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 3,46 százalék volt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Tizenegy millió dollárbefektetés a Commsignia cégnél

A Commsignia 11 millió dollárbefektetést kapott.

Európa a befektetések központja

Egyre vonzóbb a külföldi befektetők szemében Közép-Kelet-Európa.

Kanadából és Svájcból érkezett a legtöbb befektetés

EU: tavaly már nem az USA-ból érkezett a legtöbb befektetés.

Ezt olvasta már?

Kissé emelkedett az aukciós átlaghozam »