Ez az aukció is jóval többet hozott

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A meghirdetett mennyiségnél 6,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 61,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 20 milliárd forintért 5 éves és 15 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt. A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 34,20 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 25 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 19 bázisponttal magasabb, 1,74 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,73 százalékos referenciahozam alakult ki. Az 5 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 16 milliárd forint ajánlatából, csökkentett értékesítéssel, 14 milliárd forintos összegben adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 18 bázisponttal magasabb, 2,95 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 2,92 százalék volt. A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 38,52 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,49 százalék volt, 20 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Szerdán a 10 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 3,46 százalék volt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Az ingatlanszektor a legvonzóbb terület a befektetőknek

Továbbra is az ingatlanpiac a legvonzóbb befektetési ágazat.

Az Exxon döntése befolyásolhatja a gázimportot

Az Exxonnak meg kell hoznia a végső döntését a befektetésről.

Kiemelkedő Magyarország befektetési besorolása

Óriási növekedés mérnöki és kutatásfejlesztési beruházások terén.

Ezt olvasta már?

Csökkent az aukciós átlaghozam »