-->

Felvettek az egyetemre? Jól gondold meg kinél bankolsz!

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A felsőoktatásba tartó diákoknak direkt nekik kifejlesztett folyószámla-csomagokkal és bankkártyákkal készülnek a bankok, azonban ezek költségeiben akár ötszörös, hatszoros különbségek is lehetnek - derül ki a banki ajánlatok összehasonlításával foglalkozó BankRáció.hu legfrissebb elemzéséből.

Nem keverjük a hagyományos számlákkal

Gergely Péter, a BankRáció.hu szakértője szerint a diákoknak azokat a számlákat kell keresniük, amelyek különböző feltételek nélkül is alacsony díjakkal vehetőek igénybe. Lényeges, hogy a diákok a nekik szánt számlák között keresgéljenek, hiszen a hagyományos bankszámlák a legtöbb esetben jóval drágábbak. Ma már az is alapvető, hogy a diákszámlához bankkártyát is ad a bank, azért mindenképpen érdemes a kártyaköltségekre is figyelni.

A BankRáció.hu elemzése szerint július végén a 26 év alattiaknak kínált legolcsóbb bankszámlák kezdetben akár ingyenesek is lehetnek, a legolcsóbb konstrukciók éves díja 1-2 ezer forintból kijön. Ezzel szemben a legdrágább bankszámlacsomagok bőven 20 ezer forint feletti kiadással járnak. Ezért érdemes az iskolakezdés előtt átnézni a banki kínálatot online kalkulátorok segítségével, amelyek bemutatják a különböző kedvezményeket is.

Főszerepben az elektronikus megoldások

Gergely Péter ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a diákok nem nagyon járnak bankfiókba, a pénzügyeiket elektronikusan, a netbankon, a mobilbankon és az esetleges banki alkalmazásokon keresztül végzik.

„A számlaválasztásnál tehát fontos, hogy ezeket az elektronikus szolgáltatásokat mennyiért biztosítják számukra. Több bank ingyenesen vagy kedvezményesen nyújtja ezeket” - fogalmazott Gergely Péter.

Alkalmazásba kerül a bankkártya

Bár a bankszámlaköltségek fontosak, ám a diákoknál legalább ugyanilyen fontos, hogy az adott csomaghoz milyen - elsősorban elektronikus - szolgáltatások kapcsolódnak. A kényelmesen és egyszerűen használható banki megoldásokra vevők a diákok.

„Például ma már lehetőség van a videós számlanyitásra, ami leginkább a fiatal korosztály számára lehet vonzó. Szintén nekik jelent könnyebbséget a banki alkalmazásokba integrálható bankkártya, amellyel kényelmesen tudnak fizetni különböző szolgáltatásokért” - mondott példát a fiatalok körében népszerű szolgáltatásokra a szakember.

Azt is hozzátette, a bankoknak elemi érdeke sok ügyfelet szerezni a diákok táborából, mert ők később a munkába állásuk után fontos ügyfelekké válhatnak.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: a múlt hét kiugró vásárlásai és eladásai

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Hatalmas összeget fektet be az Aldi

Az Aldi 1,7 milliárd dollárt fektet be Nagy-Britanniában két év alatt.

Befektetési alapok: a hét vesztesei és nyertesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Ezt olvasta már?

Hatalmas nyereséggel zárta a negyedévet az SNB »