-->

Folytatódik az árcsökkenés Németországban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Augusztusban a vártnál kevésbé csökkentek a termelői árak Németországban az egy évvel korábbihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint.

A várt 0,1 százalékos csökkenés helyett nem változtak a termelői árak Németországban júliushoz képest, az egy évvel korábbinál pedig 1,2 százalékkal voltak alacsonyabbak a várt 1,4 százalékos csökkenés helyett. Éves összehasonlításban augusztusban már hetedik hónapja csökkentek a termelők árak az egy évvel korábbiakhoz képest Németországban. Az éves árcsökkenéshez az energiaárak járultak hozzá a legnagyobb mértékben. Energiaárak nélkül a termelői árak az idén augusztusban 0,4 százalékkal maradtak el a tavaly augusztusitól.

Az energiaárak 3,9 százalékkal csökkentek egy év alatt idén augusztusig, de 0,3 százalékkal emelkedtek júliushoz képest. Az energiaárakon belül a legnagyobb éves csökkenés az olajtermékekben következett be, 14,4 százalékos, a földgáz ára pedig 9,9 százalékkal csökkent. A nyersanyagárak január óta most augusztusban emelkedtek első alkalommal az előző havihoz képest, 0,1 százalékkal, míg az egy évvel korábbiakhoz képest 2,0 százalékkal csökkentek. A fogyasztási cikkek ára 0,1 százalékkal csökkent augusztusban az előző havihoz képest és 0,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2020/09/PD20_364_61241.html

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: a múlt hét kiugró vásárlásai és eladásai

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Hatalmas összeget fektet be az Aldi

Az Aldi 1,7 milliárd dollárt fektet be Nagy-Britanniában két év alatt.

Befektetési alapok: a hét vesztesei és nyertesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Ezt olvasta már?

Csökkent az aktivitás a kockázatitőke-piacon az első félévben. »