Hatalmas összegért vásároltunk a fekete hétvégén

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Magyarországon is egyre többen használják ki Black Friday akciókat. Az USA-ból indult, Hálaadás utáni péntekre eső vásárlási lázban hatalmas kedvezményekkel várják a vevőket, különösen az online boltokban. Ilyenkor akár ötszörös forgalomnak is örülhetnek a kereskedők. A legtöbb kereskedő egész hétvégén kedvezményekkel várta a vásárlókat.

Sokan nem csak egy napig akcióztak

„Nálunk három napig tartott a Black Friday – mondta el Gerhát-Molnár Irina, a Brands.hu ügyvezetője – a péntek és a vasárnap voltak a legerősebb napok. Pénteken 0 óra 2 perckor jelentkezett az első vevő és éjfélig tartott a beszerzés, ötször annyit vásároltak nálunk, mint egy átlagos novemberi napon. Érdekes, hogy már a Black Friday-t megelőző csütörtökön nagy volt a forgalom, sokan biztosra akartak menni, hogy lesz készleten a vágyott áru.”

A legkedveltebb termékek
A legnépszerűbb termékek a télikabátok, pulóverek és téli kiegészítők (sál-sapka-kesztyű) illetve a bakancsok és csizmák voltak, de sokan vásároltak sportuházatot és rövid ujjú pólókat.

Megbarátkoztunk a webshopokkal 

Gerhát-Molnár Irina szerint megállíthatatlan az online boltok előretörése, egyre nő a vásárlók bizalma a webshopok iránt. Sokannak tetszik, hogy akár mobiltelefonról tudnak vásárolni és azonnal össze tudják hasonlítani a webshopok által ajánlott árakat. A Black Friday is segít abban, hogy egyre többen ismerkednek meg a netes vásárlás világával, a Brands.hu-nál például ilyenkor érkezik a legtöbb új vásárló.

Magyarországon jellemző, hogy a hónap elején – fizetéskor – költenek az emberek, ilyen szempontból a Black Friday időpontja nem ideális. Ugyanakkor, ha valaki online vásárol és utánvétellel fizet, akkor kedvezményes áron, de már a decemberi fizetéséből tud vásárolni.

„Most pár napig csendesebb időszak következik – mondta el Gerhát-Molnár Irina – aztán december 5. után elindul a karácsonyi időszak, akkor megint forgalomnövekedésre számítunk. Az online boltok december közepéig bonyolítanak jelentős forgalmat, aki az utolsó pillanatra hagyja a karácsonyi bevásárlást, az jellemzően boltokban vásárol.”

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Figyelj oda a pénzedre! - Segíthet a lista, melyik alapot válaszd

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Megcsappanó befektetési kedvvel számolnak Európában

Azonban felértékelődik az európai gyártókapacitás.

Egyre többen fektetik be pénzüket

Nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon májusban.

Ezt olvasta már?

A fogyasztók bizalma is kezd visszatérni »