Hozamcsökkenés az államkötvény aukción

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A meghirdetett mennyiségnél 17,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 72,5 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 20 milliárdért 10 éves és 15 milliárd forintért 15 éves lejáratú államkötvényt. Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 33,40 milliárd forint ajánlatából a meghirdetett mennyiségnek megfelelő összegben, 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 57 bázisponttal alacsonyabb, 0,75 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 0,69 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 65,10 milliárd forint ajánlatából megemelt értékesítéssel, 30,0 milliárd forintért adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 70 bázisponttal alacsonyabb, 1,58 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 1,47 százalék volt. A 15 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 49,34 milliárd forintból megemelt értékesítéssel 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 1,89 százalék volt, 81 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Szerdán a 15 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 1,83 százalék volt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Támadnak a jogosulatlan befektetési szolgáltatók

Karantén idején támadnak az online jogosulatlan befektetési szolgáltatók.

Tisztességtelenül működött az eBrókerház, büntet az MNB

Hiányosságok történtek a kockázatkezelésnél és az ügyféltájékoztatásnál.

Kevesebb külföldi beruházás áramlik Kínába

Csökkentek a Kínába áramló külföldi tőkebefektetések az első negyedévben.

Ezt olvasta már?

Emelkedett az államkötvények akciós átlaghozama »