Hozamcsökkenés az államkötvény aukción

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A meghirdetett mennyiségnél 17,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 72,5 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 20 milliárdért 10 éves és 15 milliárd forintért 15 éves lejáratú államkötvényt. Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 33,40 milliárd forint ajánlatából a meghirdetett mennyiségnek megfelelő összegben, 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 57 bázisponttal alacsonyabb, 0,75 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 0,69 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 65,10 milliárd forint ajánlatából megemelt értékesítéssel, 30,0 milliárd forintért adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 70 bázisponttal alacsonyabb, 1,58 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 1,47 százalék volt. A 15 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 49,34 milliárd forintból megemelt értékesítéssel 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 1,89 százalék volt, 81 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Szerdán a 15 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 1,83 százalék volt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Új magyar-kínai megállapodások születtek

Az innováció, a kutatás és a logisztika területén születtek megállapodások.

Életbiztosítás - nem lehet elég korán kezdeni

Minél fiatalabb korban érdemes az életbiztosítást megkötni.

Cégóriások kapkodnak a magyar startupért

Hatmillió dolláros befektetést kap a Shapr3D startup.

Ezt olvasta már?

Kissé csökkent az aukciós átlaghozam »