Huszonötmilliárddal nagyobb lett az ügylet

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A meghirdetett mennyiségnél 25 milliárd forinttal nagyobb összegben, 90 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 25 milliárd forintért 5 éves és 20 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt. A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 75,65 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 13 bázisponttal alacsonyabb, 1,03 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,05 százalékos referenciahozam alakult ki. Az 5 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 67,34 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintos összegben adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 2 bázisponttal alacsonyabb, 2,23 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 2,21 százalék volt. A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 78,59 milliárd forintból, szintén megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,14 százalék volt, 30 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, de a csütörtökön értékesített 2030/A kötvények lejárati ideje közel 3 évvel haladja meg a majdnem egy hónapja eladott 2027/A papírok lejárati idejét. Szerdán a 10 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 2,69 százalék volt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Életbiztosítás - nem lehet elég korán kezdeni

Minél fiatalabb korban érdemes az életbiztosítást megkötni.

Cégóriások kapkodnak a magyar startupért

Hatmillió dolláros befektetést kap a Shapr3D startup.

Kevésbé borúlátóak Németországban

Kevésbé borúlátó befektetői hangulat Németországban és az euróövezetben.

Ezt olvasta már?

Kissé csökkent az aukciós átlaghozam »