Így tudod folytatni a rezsid csökkentését

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A rezsicsökkentés tartalékainak kimerülésével már csak az energiahatékonysági beruházások segíthetnek az energiaszámlák további csökkentésében - írta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szakértőire hivatkozva a Népszava hétfői számában.

A lap azt írta, lakások több mint kétharmada energetikai felújításra szorul. Szalai Gabriella, az intézet programigazgatója szerint a rezsicsökkentő felújítások egyik legnagyobb gátját nem az igény, hanem a forrás hiánya jelenti, azonban önmagukban a hitelprogramok nem jelentenek megoldást, ugyanis az energiahatékonyságot növelni szándékozó háztartások mindössze 11 százaléka venne fel hitelt a beruházáshoz.

Vissza nem térítendő támogatások nélkül viszont csak azok a családok kezdenek rezsicsökkentő beruházásokba, amelyeknek van elég megtakarításuk, de a banki felmérések szerint a lakosság kétharmada nem rendelkezik ilyesmivel. A lap szerint, elengedhetetlen az állam hathatós szerepvállalása, széles körű, vissza nem térítendő támogatásokkal kombinált támogató programok formájában.

Becslések szerint 420 milliárd forint uniós forrásból, kiegészülve a kereskedelmi bankok, illetve a Magyar Fejlesztési Bank hiteleivel, állami pénzek bevonásával, évi 40 ezer lakást lehetne korszerűsíteni.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Hét ötlet kapott tizenöt millió forintos befektetést

A befektetést az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapták.

Innováció és befektetés legyen a cél

Innovációra és befektetésekre szólította fel Európát Lagarde.

Új magyar-kínai megállapodások születtek

Az innováció, a kutatás és a logisztika területén születtek megállapodások.