Jelszó helyett a testünkkel vásárolunk

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Milyen technológia teszi a jövőben biztonságosabbá és egyszerűbbé az internetes vásárlásainkat?

A MasterCard bejelentette, hogy vezető szerepet vállal egy új hitelesítési szabvány megalkotásában, mely elfogadása esetén jelentősen egyszerűsíti az internetes fizetést.

Az új szabványban komoly szerep juthat az egyszer használatos jelszavak és a biometrikus adatok használatának. A MasterCard már arc- és hangfelismerő alkalmazásokat tesztel, valamint olyan csuklópánt megalkotásán dolgozik, mely az egyedi szívritmusuk alapján azonosítja be a kártyabirtokost.

További információ a videóban:

Az új protokoll, melyet a MasterCard a Visával közösen alkotott meg, már 2015-ben életbe léphet, és fokozatosan felválthatja a jelenleg használt 3-D Secure technológiát, mely további hitelesítési lépcsők beiktatásával igyekszik biztonságosabbá tenni az internetes fizetéseket.

Ajay Bhalla, a MasterCard biztonsági vezetője elmondta: „A MasterCard célja, hogy a vásárlás során minél kevesebb jelszót kelljen használni, s így a kártyahasználat zökkenőmentesebbé váljon. Mi az alapján szeretnénk azonosítani az embereket, hogy kik ők, nem pedig, hogy mire emlékeznek. Ha túl sok jelszó van, amit észben kell tartani, az további nehézségeket okoz a kártyabirtokosok számára.”

2018-ra várhatóan az internetes kereskedelem 30 százalékát teszi ki a mobil eszközökön történő vásárlás. (forrás: Juniper felmérés, 2014. január) Így az új, most készülő szabvány túlmutat a személyi számítógépek korán, hiszen új biztonsági infrastruktúrát, a feltörekvő technológiák támogatását biztosítja.

 

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Most megnézheted, jó helyre tetted-e a pénzed

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

AerinX: csúcstechnológia egy magyar startup-tól

Az IT cég digitális alapokra helyezné a repülőgép-karbantartást.

Befektetési alapok: a múlt hét nyertesei és vesztesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.