-->

Jól jött a csok a Takarék Csoportnak

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Idén az első fél évben 7,4 milliárd forint értékben kötött szerződést a családi otthonteremtési kedvezményre (csok) a Takarék Csoport, s ezzel a csoport a kezdettől számítva összesen mintegy 45 milliárd forint értékben helyezett ki ilyen támogatást - tájékoztatta az MTI-t a pénzintézet kedden.

Kiemelték: a csoport tagjai fél év alatt több mint 2500 család lakáshoz jutását segítették a csok-on keresztül. Az állami támogatási forma három évvel ezelőtti bevezetése óta a Takarék Csoport összesen közel 15 ezer szerződést hozott tető alá - jegyezték meg. Minden ötödik támogatott család a tagjaik közvetítésével vásárolt lakást vagy házat - hangsúlyozták. A közleményben arra is kitértek, az összes támogatás figyelembevételével a Takarék Csoport közvetítésével egy család átlagosan közel 3 millió forinttal egészíthette ki a lakásvásárláshoz rendelkezésre álló forrásait.

Az idei év első felében a törvény által megengedett maximális, 10 millió forintos összegű csok-támogatásra 414 család kötött szerződést - ismertették. Közölték azt is: a támogatások 72 százaléka használt lakás vásárlását finanszírozta, míg 18 százaléka új otthon építését, 10 százaléka pedig új lakás megvételét. A csoport várakozásai szerint az igénylések a jövőben tovább növekedhetnek a csok kiterjesztésének, a lakáspiac dinamikus felfutásának, valamint a kedvezményes újlakás-áfa 2019 végi kivezetésének következtében.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: a múlt hét kiugró vásárlásai és eladásai

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Hatalmas összeget fektet be az Aldi

Az Aldi 1,7 milliárd dollárt fektet be Nagy-Britanniában két év alatt.

Befektetési alapok: a hét vesztesei és nyertesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.