Jön a Fekete Péntek - te hogy készülsz rá?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Néhányunk egész évben a Black Fridayt várja, ami idén november 25-én lesz, és azzal kecsegtet, hogy a legjobb áron tudjuk megvenni, amit kinéztünk magunknak. Remek ajánlatokat lehet kifogni, de azért vannak buktatók is.

Összegyűjtöttük pár tippet a Money.com segítségével, ami segít, hogy a legjobb üzletet kössük meg frusztráció és túlköltekezés nélkül.

Nem lehet elég korán kezdeni

Ahogy a technika fejlődik, a dolgok bonyolultabbak lettek. Az online kiskereskedők is rendszeresen frissítik az áraikat a nap alatt. Tehát ahogy közeledik a Fekete Péntek, időről időre érdemes ellenőrizni az árakat. Ha elég korán kezdi az ember, meg tudja ítélni, hogy valójában mennyit engedtek az akció alatt. Ugyanez vonatkozik a Cyber Mondayre is.

Nézz utána

Csak az újoncokat éri felkészületlenül a Fekete Péntek. A felkészültség azt jelenti, hogy tanulmányozod a hirdetéseket az előtte levő héten. Sőt, igazából néhányan már el is kezdték a hirdetést. Nem árt időben elkezdeni a nézelődést, nehogy ne maradjon idő minden oldalra, amit szeretnél megnézni.

Sőt, vannak gyűjtőoldalak is, ahol meg tudod nézni, mely webáruházak vannak benne az akcióban.

Hasonlítsd össze az árakat

Ha kiszúrtál valamit, amire fáj a fogad, mindenképp nézd meg más oldalakon is a biztonság kedvéért, hogy nincs-e jobb ajánlat a piacon.

Még a Pinteresten is van árriasztás funkció. Ha valamelyik oldalon bejelölsz egy elemet amire vágysz, és ha eladósorba kerül, akkor kapsz egy e-mailt az árkülönbségről. De légy elővigyázatos! Az összehasonlítás nem mindig egyszerű, és lehet, hogy nem is lehetséges.

Légy hűséges

Az üzletek gyakran jutalmazzák a hűséget úgy, hogy a törzsvásárlók elsőbbséget kapnak az egyes akciókban. Iratkozz fel hírlevelekre, hogy mindig értesülj a közelgő akciókról és árleszállításokról. Bizonyos esetekben még a termékeket is láthatod, így megspórolod magadnak az utat, ha nem találsz kedvedre valót.

Menj rá a közösségi médiára

A Facebook és a Twitter az egyik legegyszerűbb módja, hogy időben értesülj az akciókról. A boltok like-olókat és a követőket gyakran jutalmazzák a boltok speciális riasztásokkal és kedvezményekkel. És persze meg is oszthatod, így a barátaid sem maradnak le róla.

Állítsunk fel egy költségvetést

Igen, ez ilyen egyszerű. Persze Fekete Pénteken a limitált mennyiségű olcsó áruk azért vannak kitalálva, hogy bevonzzák az embereket a boltba, ahol a kereskedők el tudják adni, amit csak akarnak. Döntsük el mennyi időt szánunk a vásárlásra, és álljunk ellen a vásárlási láznak, főleg ha nem vagyunk biztosak az adott ajánlat hasznosságában. Ha hajlamosak vagyunk elszállni a bankkártyával, váltsunk készpénzre, hátha erősebb lesz az önkontroll.

Kerüljük el a drága kiegészítőket

Ha épp megvettünk egy nagyszerű, óriási 4K tévét kedvező áron, akkor talán itt kéne leállni. Nem szabad megtakarításunkat tovább költeni mindenféle kiegészítőkre. Ez az a pont, ahol a kiskereskedők pénzt keresnek. Ha például szükségünk van egy HDMI kábelre, ne itt vegyük meg. Vegyük meg online, ahol sokkal olcsóbb: a boltokban és webáruházak árai között hatalmas különbségek lehetnek.

A legolcsóbb nem biztos, hogy a legjobb üzlet

Bizonyos akciók szinte bevonzzák az embert a spórolás lehetőségével, ám nem biztos, hogy ezekre a tárgyakra lenne a legnagyobb szükségünk. Ez különösen érvényes a nagyobb, drágább eszközökre, mint például a televíziókra.

Csak gondoljunk bele, hogy valószínűleg éveken keresztül fogjuk nézni azt a tévét, aminek lehet, hogy nem is vagyunk megelégedve tulajdonságaival, képernyő minőségével. Ellenben ha még költöttünk volna rá, mennyivel jobban tudnánk élvezni a tévézést. Általában a legolcsóbb készülékek a legrosszabb minőségűek is egyben, ezért ne féljünk Fekete Pénteken az eladóktól érdeklődni: bizonyára akciós árakon vásárolhatunk számunkra kedvezőbb termékeket.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Életbiztosítás - nem lehet elég korán kezdeni

Minél fiatalabb korban érdemes az életbiztosítást megkötni.

Cégóriások kapkodnak a magyar startupért

Hatmillió dolláros befektetést kap a Shapr3D startup.

Kevésbé borúlátóak Németországban

Kevésbé borúlátó befektetői hangulat Németországban és az euróövezetben.

Ezt olvasta már?

Jönnek a kuponnapok, a jogsértés viszont elmarad »

4IG 839 (-2,44 ) AKKO Invest 28800 (1,41 ) ALTEO 762 (0,26 ) APPENINN 432 (0,23 ) AutoWallis 104 (0,48 ) BIF 302 (-1,95 ) CIGPANNONIA 264 (-1,86 ) CyBERG 1520 (-10,59 ) ELMU 34000 (-0,58 ) ENEFI 435 (0,93 ) ESTMEDIA 115 (0,88 ) FORRAS/OE 1550 (-8,28 ) FUTURAQUA 102 (-1,17 ) GSPARK 4650 (1,97 ) MASTERPLAST 770 (1,58 ) MOL 2890 (0,56 ) MTELEKOM 446 (0,22 ) NORDTELEKOM 45 (-0,33 ) NUTEX 29 (1,05 ) OPUS 338 (-2,59 ) OTP 13200 (2,09 ) OTT1 254 (-3,06 ) PANNERGY 744 (1,09 ) RABA 1095 (-1,35 ) RICHTER 4842 (0,46 ) SET Group 113 (-0,88 ) TAKAREK 572 (-0,69 ) WABERERS 1390 (0,36 ) ZWACK 17150 (-0,29 )