Jön a roham - Tovább tart nyitva az adóhivatal

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A személyijövedelemadó-bevallás közeledő határideje miatt, már hétfőtől meghosszabbított nyitva tartással várja a budapesti és Pest megyei adózókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság.

A május 20-áig rendkívüli, 18.00 óráig meghosszabbított nyitva tartással azt szeretnék elérni, hogy az adózók hosszas várakozás nélkül, és időben tudják teljesíteni adózási kötelezettségüket.

Változások

Fontos változás, hogy aki esetlegesen hibásan nyújtotta be a bevallását, már a határidő lejárta, azaz május 20-a előtt tud önrevíziót kérni. Amennyiben az adózó, önhibáján kívül nem tudja határidőre teljesíteni a bevallási kötelezettségét, fontos, hogy azt május 20-áig írásban jelezze az illetékes adóigazgatásnak.

A több éves tapasztalat szerint a legtöbben az utolsó pillanatra hagyják a személyijövedelemadó-bevallásukat. Ezért a rendkívüli fogadási idő alatt - kedden, csütörtökön és pénteken 11.30-tól 18.00-ig - csak a bevallások benyújtásával kapcsolatos ügyeket lehet intézni, tehát a bevallás átvételt, csekk-kiadást, tájékoztatást, bankkártyás befizetést, és az ügyfélkapu regisztrációt. Minden egyéb ügy csak a megszokott ügyfélfogadási idő alatt intézhető. A megszokott ügyfélfogadási idő, hétfőn és szerdán 8.15-től 18.00 óráig tart, kedden, csütörtökön és pénteken pedig 8.15-től 11.30-ig várja az ügyfeleket a NAV fővárosi kirendeltsége.

A NAV, nem csak személyesen segít az adózóknak, de egy ingyenesen hívható kékvonalon, a 06-40/42-42-42-es számon 8.30-tól 18.00 óráig fogadja az ügyfelek hívásait.

A legtöbb kérdés azzal kapcsolatban érkezik, hogy milyen esetekben szükséges a bevallás benyújtása, mi a teendő alkalmi munkavállalás esetén, vagy milyen szabályozás vonatkozik az ingatlan értékesítés vagy bérbeadásból származó jövedelem esetén. Ezek mellett sokan a családi adókedvezmény megosztásáról érdeklődnek, de a külföldi munkaviszonyból származó jövedelem adózása is gyakori kérdés.

 

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Figyelj oda a pénzedre! - Segíthet a lista, melyik alapot válaszd

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Megcsappanó befektetési kedvvel számolnak Európában

Azonban felértékelődik az európai gyártókapacitás.

Egyre többen fektetik be pénzüket

Nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon májusban.

Ezt olvasta már?

NAV: 18,7 milliárdos informatikai fejlesztés »