Kisebb, de a vártnál nagyobb lett a nyereség

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vártnál nagyobb nyereséget termelt az UniCredit a második negyedévben. A mérlegfőösszegét tekintve legnagyobb olasz bank kedden közölte, hogy a június 30-ával végződött negyedévben kiigazított nettó nyeresége 1 milliárd 24 millió eurót tett ki, éves összevetésben 13,3 százalékkal csökkent. Elemzők azonban ennél kisebb nyereséget, 975 millió eurót vártak.

A bank bevétele 4 milliárd 947 euróra rúgott április-júniusban, 3,3 százalékkal esett az előző negyedévhez képest, éves összevetésben pedig 4,3 százalékkal csökkent. A működési költségek éves szinten 7,0 százalékkal, 2 milliárd 659 millió euróra csökkentek. A pénzintézet elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 12,51 százalékpontra romlott az egy évvel korábbi 12,80 százalékról.

A tényleges saját tőkére vetített kiigazított megtérülési ráta (RoTE) 8,5 százalékra mérséklődött, szemben az egy évvel korábbi 9,5, illetve az előző negyedévi 8,9 százalékkal. Az Unicredit az idei első fél évben 10,06 milliárd eurós bevétel mellett 2 milliárd 136 millió nyereséget ért el, a bevétel éves összehasonlításban 2,5 százalékkal csökkent, de a kiigazított profit 4,7 százalékkal nőtt. A vártnál jobb gyorsjelentésnek köszönhetően az UniCredit árfolyama emelkedett a milánói tőzsdén, 2,88 százalékos pluszban, 14,79 eurón zárt.

Jean Pierre Mustier, aki 2016 közepén vette át a bank vezérigazgatói posztját és indított szerkezetátalakítási programot, az eredményeket ismertető sajtótájékoztatón megerősítette a bank idei és jövő évi célszámait.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Beruházás Romániában 25 millió Euróért

A KÉSZ Csoport romániai befektetésének értéke 25 millió euró.

Csak az a jó befektetés, amelyik magas hozamot ígér?

Az MNB friss adatai alapján tovább nőtt a hazai háztartások vagyona.

Félmillió tonna szénhidrogén naponta

Új-zélandi és délkelet-ázsiai akvizícióinak köszönhető a dolog.