-->

Közel háromszorosára nőtt a befektetések értéke

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint a harmadik negyedévben 45 tranzakció során összesen 10,123 milliárd forint értékű tőkéhez jutottak a vállalkozások Magyarországon. Ez az összeg közel a háromszorosa az előző év azonos időszakában (3,490 milliárd forint) realizáltnak - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A legjelentősebb értékű tranzakció magántőkéhez köthető, 5,6 milliárd forint értékben - ez adta a teljes negyedéves befektetések több mint felét. Az átlagos befektetési érték a tavalyi 81 millió forintról 225 millióra ugrott idén, főképpen az egyetlen nagy összegű magántőke befektetés miatt, enélkül 25 százalékos emelkedéssel 103 millió forint lett volna. A harmadik negyedévben a tranzakciók közül 35 első körös befektetés volt, ezek tették ki a befektetések 91 százalékát.

A közlemény szerint a legtöbb ügylet az inkubációs, illetve start-up fázisban lévő vállalkozásoknál történt: 30 a 45-ből. Az inkubációs ügyleteknél 15 millió, a start-up ügyletek estében pedig 54 millió forint volt az átlagosan befektetett összeg. A harmadik negyedévben a legtöbb befektetés az üzleti és ipari szolgáltatások, valamint az üzleti és ipari termékek ágazatba került: itt költötték el a negyedévben befektetett összeg 79 százalékát. A negyedévben 17 kiszállás történt, amelyek négy alaphoz köthetőek.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: a múlt hét kiugró vásárlásai és eladásai

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Hatalmas összeget fektet be az Aldi

Az Aldi 1,7 milliárd dollárt fektet be Nagy-Britanniában két év alatt.

Befektetési alapok: a hét vesztesei és nyertesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Ezt olvasta már?

Csökkent az aktivitás a kockázatitőke-piacon az első félévben. »