Lendületes bővülést vár Magyarországon a pénzügyi szolgáltató

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A régióban Magyarországon a legmagasabb a mobilos fizetések aránya – derült ki többek között a PayPal és a BIG FISH közös workshopján, Budapesten. Az eseményen az évről-évre jelentős növekedést produkáló elektronikus kereskedelem fontos magyarországi és regionális trendjeiről esett szó.

A teljes magyar m-commerce piac 2012-ben 7,5 milliárd forintot tett ki, 2014-re azonban több mint 14 milliárd forintos volumen várható. Ez a PayPal Ltd. kutatása szerint 2015-re elérheti az évi 20 milliárd forintot is.

A közlemény idézi Boros Botondot, a PayPal Ltd. üzletfejlesztési menedzserét, aki elmondta: felmérésük szerint Magyarországon jelenleg már minden tizedik online fizetés okostelefonról történik, és minden harmincadik táblagépről. Ezekkel az arányokkal Magyarország első helyen áll a régióban a mobilos fizetéseket tekintve. Lengyelországban például az online fizetések 8 százaléka történik okostelefonról és 3 százaléka táblagépről, Csehországban pedig 7 százalék, illetve 2 százalék az arány.

A közleményben kitérnek arra, hogy Magyarországon jelentős az élelmiszer-kereskedelemben az online vásárlók aránya, eléri a 26 százalékot. Ebből 12 százalék az okostelefonról és 14 százalék a táblagépről történő fizetések aránya.

Az amerikai PayPal Ltd. online pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cég. A cég több mint 149 millió aktív fiókkal, 193 piacon, 27 pénznemben működik világszerte. A PayPal Ltd. a közép- és kelet-európai régió ellátására varsói központtal működtet leányvállalatot.

 

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Figyelj oda a pénzedre! - Segíthet a lista, melyik alapot válaszd

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Megcsappanó befektetési kedvvel számolnak Európában

Azonban felértékelődik az európai gyártókapacitás.

Egyre többen fektetik be pénzüket

Nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon májusban.