-->

Maradt a történelmi mélyponton az orosz alapkamat

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az orosz központi bank a várakozásokkal összhangban 4,25 százalékos történelmi mélyponton tartotta az alapkamatot pénteki kamatdöntő ülésén.

A jegybank azzal kapcsolatban, hogy a második negyedévben a hazai össztermék(GDP) 8 százalékkal csökkent, megjegyezte, hogy a visszaesés kisebb volt a vártnál, és hogy a legfrissebb adatok szerint a gazdaság gyorsabban tér magához az eddig becsültnél. A központi bank közleménye szerint, "ha a továbbiakban minden az alapforgatókönyv szerint alakul, akkor a jegybank ismét kamatot csökkenthet valamelyik legközelebbi ülésén".

A jelenleg érvényes, 4,25 százalékos szintre július végi ülésén csökkentette az alapkamatot az orosz jegybank 25 bázisponttal. Február, április és június után júliusban idén negyedszer mérsékelte akkor az irányadó rátát a jegybank, hogy támogassa a koronavírus-járvány miatt meggyengült gazdaságot. A jegybank 3,7-4 százalékos inflációt vár az idei évre. Az inflációs cél 4 százalék, szeptember 14-én az éves infláció 3,7 százalék volt. Az orosz jegybank kamatdöntő testülete legközelebb október 23-án ül össze.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: a múlt hét kiugró vásárlásai és eladásai

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Hatalmas összeget fektet be az Aldi

Az Aldi 1,7 milliárd dollárt fektet be Nagy-Britanniában két év alatt.

Befektetési alapok: a hét vesztesei és nyertesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Ezt olvasta már?

Nem változott az ukrán jegybanki alapkamat »